Σαμπρίνα: «Πέρασα επιλόχεια…ευτυχία!»

Η ζωή της με τον οχτάχρονο Βαγγέλη, ο χωρισμός της με τον Παναγιώτη Λιαδέλη που όπως τονίζει δεν επηρέασε σε τίποτα το παιδί τους, οι δυσκολίες του να μεγαλώνει μόνη της το γιο της, αλλά και όσα την έκαναν πραγματικά δυνατή. Η Σαμπρίνα εξομολογείται στο mothersblog.gr όσα άλλαξε στη ζωή της ο Βαγγέλης!

Σαμπρίνα: «Πέρασα επιλόχεια…ευτυχία!»

Από τον Γιάννη Βίτσα

-Όταν έμαθα ότι ήμουν έγκυος...

«Χάρηκα πολύ. Δε μπορούσα να το πιστέψω. Ήταν ένα σοκ μέχρι να το συνειδητοποιήσω.»

-Ονειρευόσασταν να γίνετε μητέρα;

«Το ονειρευόμουν από τα βάθη της καρδιάς μου. Από τα παιδικά μου χρόνια έλεγα πώς κάποια στιγμή θέλω να αποκτήσω ένα παιδί.»

-Τι σας έχει μάθει ο Βαγγέλης;

«Μου έχει μάθει να είμαι πιο ψύχραιμη και θέλοντας και μη έγινα και αρκετά πιο σοβαρή στη ζωή μου.»

-Τι διαφορές έχει ο τρόπος που αντιμετωπίζετε τη ζωή σας;

«Προσέχω πολύ περισσότερο τον εαυτό μου. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να είμαι καλά νου και σώμα. Δεν επιτρέπω καταστάσεις ή ανθρώπους να μ' επηρεάζουν αρνητικά ή να πέφτω ψυχολογικά. Προσέχω οποιοδήποτε άνθρωπο έρχεται στη ζωή μου ή στη δουλειά μου ως φίλος ή ως οτιδήποτε, στο ρόλο που μπορεί να παίξει απέναντι μου καταρχήν. Δεν αφήνω τίποτα να μου χαλάσει την ομαλή ψυχολογική πορεία μου γιατί είναι πολύ σημαντικό να είμαι καλά.»

-Πώς νιώσατε την πρώτη φορά που κρατήσατε το Βαγγέλη αγκαλιά;

«Φοβόμουν. Ήταν τόσο μικρός και αισθανόμουν άσχημα μήπως κάνω κάτι λάθος. Αγχώθηκα την πρώτη φορά που τον πήρα αγκαλιά. Είχα άγχος για το αν θα τον ταΐσω, θα τον κρατήσω σωστά. Είχα φοβερή αγωνία να μην κάνω κανένα λάθος.»

-Η περίοδος του θηλασμού...

«Ήταν πολύ όμορφη. Διήρκησε επτά μήνες. Είναι αρκετά διαφορετικά τα συναισθήματα όταν θηλάζεις ένα μωρό.»

-Πώς αισθανθήκατε όταν σας φώναξε μαμά;

«Δεν είναι τόσο πολύ την πρώτη στιγμή που με είπε μαμά όσο από την πρώτη στιγμή που με κοίταξε και υπήρχε αυτή η επαφή και χωρίς να είναι καν λεκτική. Δε θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που έπιασε με το χεράκι του το δάχτυλό μου και το έσφιξε. Ήταν απίστευτο συναίσθημα.»

-Ποια είναι πιο όμορφη και πιο δύσκολη στιγμή που έχετε βιώσει με το Βαγγέλη;

«Βιώνουμε καθημερινά όμορφες στιγμές. Δεν νομίζω ότι έχουμε βιώσει κάποια δύσκολη. Δεν έχουμε περάσει φάση που να είμαστε στεναχωρημένοι ή να ζούμε κάτι δύσκολο.»

-Περάσατε επιλόχεια κατάθλιψη;

«Καθόλου. Εγώ μάλλον πέρασα επιλόχεια ευτυχία.»

-Με το Παναγιώτη Λιαδέλη επιλέξατε να χωρίσετε...Επηρέασε τη σχέση σας με το Βαγγέλη;

«Όχι. Δεν τον επηρέασε καθόλου. Δε βίωσε αυτό το στάδιο γιατί υπήρξαν πολύ καλοί χειρισμοί και από τις δύο πλευρές. Ο Βαγγέλης είναι πολύ ευτυχισμένος και χαρούμενος.»

-Η ζωή σας με το Βαγγέλη είναι σαν...

«Ανθισμένος κήπος.»

-Τα επόμενα σχέδια σας είναι...

«Βασικά δεν κάνω σχέδια. Αφήνω τα πράγματα να κυλάνε και όταν φτάσω στο ποτάμι θα δω πως θα το περάσω. Δεν σχεδιάζω πράγματα. Ζω την κάθε στιγμή, την κάθε ημέρα. Φροντίζω να σκέπτομαι θετικά, ώστε να μου έρχονται ωραία τα πράγματα...»

-Ουσιαστικά μεγαλώνετε μόνη σας το Βαγγέλη. Είναι δύσκολο;

«Έχει δυσκολίες, αλλά πιστεύω ότι σε κάθε δυσκολία παίρνω δύναμη ειδικά όταν βλέπω πώς όχι απλά μπορώ να ανταπεξέλθω αλλά το πράττω πολύ καλά. Έχω μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση. Είμαι δυνατή.»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved