Ιχθυέλαια: Είναι ωφέλιμα για την υγεία μας;
Η αύξηση της κατανάλωσης ψαριών ή η λήψη συμπληρωμάτων ιχθυελαίων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφράγματος, σύμφωνα με τα ευρήματα δύο νέων κλινικών δοκιμών από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.
Η πρόσληψη ωμέγα-3 λιπαρών οξέων ήταν ωφέλιμη για την καρδιά τόσο των υγιών ανθρώπων, όσο και αυτών που διέτρεχαν αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος, εγκεφαλικού ή καρδιακής νόσου.
Η έρευνα για τη βιταμίνη D και τα ωμέγα-3 (VITAL) διαπίστωσε ότι οι υγιείς άνθρωποι που έλαβαν συμπλήρωμα ιχθυελαίων υπέστησαν λιγότερα εμφράγματα, ειδικά εάν ήταν Αφροαμερικανοί ή δεν έτρωγαν τακτικά ψάρια.
Ένα άλλο εύρημα της μελέτης ήταν ότι μια συγκεκριμένη μορφή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, μείωσε τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο, έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο σε άτομα με άκαμπτες αρτηρίες ή άλλους παράγοντες κινδύνου για την υγεία της καρδιάς.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr