Ιχθυέλαια: Είναι ωφέλιμα για την υγεία μας;

Η αύξηση της κατανάλωσης ψαριών ή η λήψη συμπληρωμάτων ιχθυελαίων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφράγματος, σύμφωνα με τα ευρήματα δύο νέων κλινικών δοκιμών από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Ιχθυέλαια: Είναι ωφέλιμα για την υγεία μας;

Η πρόσληψη ωμέγα-3 λιπαρών οξέων ήταν ωφέλιμη για την καρδιά τόσο των υγιών ανθρώπων, όσο και αυτών που διέτρεχαν αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος, εγκεφαλικού ή καρδιακής νόσου.

Η έρευνα για τη βιταμίνη D και τα ωμέγα-3 (VITAL) διαπίστωσε ότι οι υγιείς άνθρωποι που έλαβαν συμπλήρωμα ιχθυελαίων υπέστησαν λιγότερα εμφράγματα, ειδικά εάν ήταν Αφροαμερικανοί ή δεν έτρωγαν τακτικά ψάρια.

Ένα άλλο εύρημα της μελέτης ήταν ότι μια συγκεκριμένη μορφή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, μείωσε τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο, έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο σε άτομα με άκαμπτες αρτηρίες ή άλλους παράγοντες κινδύνου για την υγεία της καρδιάς.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved