Δυσοσμία κόλπου: 6 κοινές αιτίες & τι να κάνετε

Αν παρατηρήσετε ότι το εσώρουχο ή το παντελόνι σας έχει δυσάρεστη μυρωδιά μετά το γυμναστήριο ή ανησυχείτε για τη μυρωδιά του κόλπου σας, δεν είστε μόνες.

Δυσοσμία κόλπου: 6 κοινές αιτίες & τι να κάνετε

Κάθε γυναίκα έχει τη δική της ξεχωριστή μυρωδιά, είναι λοιπόν σημαντικό να δίνετε προσοχή στο πώς αλλάζει αυτή η μυρωδιά με την πάροδο του χρόνου.

Πριν ανησυχήσετε, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι περισσότερες αιτίες δυσοσμίας του κόλπου είναι σχετικά ακίνδυνες. Εάν πάντως η δυσοσμία είναι έντονη ή παρατηρήσετε ασυνήθιστες κολπικές εκκρίσεις, συμβουλευτείτε γιατρό. Είναι πιθανό να πρόκειται για μυκητιασική μόλυνση ή κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

Δείτε έξι κοινές αιτίες που προκαλούν δυσοσμία του κόλπου:

Βακτηριακή λοίμωξη

Εάν ο κόλπος αναδίδει μυρωδιά ψαριού, πιθανότατα πρόκειται για βακτηριακή λοίμωξη ή κολπίτιδα. Συνήθως συνοδεύεται από υπερβολικές κολπικές εκκρίσεις, αίσθημα καύσου στον κόλπο και πόνο. Η βακτηριακή κολπίτιδα, η οποία δεν μεταδίδεται με το σεξ, συνήθως εκδηλώνεται με λευκές κολπικές εκκρίσεις, με ή χωρίς κολπικό ερεθισμό. Οφείλεται στην ανισορροπία της χλωρίδας του κόλπου. Τα συμπτώματα μπορεί να επιδεινωθούν μετά το σεξ.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved