Τι θα συμβεί στο σώμα μας αν τρώμε δύο αυγά την ημέρα (vid)

Το αυγό συγκεντρώνει πληθώρα θρεπτικών συστατικών και αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών.

Τι θα συμβεί στο σώμα μας αν τρώμε δύο αυγά την ημέρα (vid)

Παρά ταύτα εδώ και δεκαετίες το αυγό έχει «δαιμονοποιηθεί» λόγω της μεγάλης ποσότητας χοληστερίνης που υπάρχει στον κρόκο του, η οποία θεωρείται ότι συμβάλλει στην εκδήλωση των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Ωστόσο, όλο και περισσότερα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν αφενός ότι η χοληστερίνη που λαμβάνεται μέσω της διατροφής δεν έχει τελικά τόσο μεγάλη επίδραση στη χοληστερίνη του αίματος και αφετέρου ότι το αυγό συγκεκριμένα συνδέεται περισσότερο με οφέλη παρά με κινδύνους για την υγεία.

Παρακάτω θα μάθετε τα αποτελέσματα πρόσφατων μελετών, σχετικά με τα οφέλη των αυγών για το ανθρώπινο σώμα. Αποδείχθηκε η ημερήσια δόση δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2-3 αυγά.

Απώλεια βάρους

Ένα πρωινό με αβγά σε συνδυασμό με δίαιτα χαμηλών θερμίδων βοηθάει στην απώλεια βάρους πολύ πιο γρήγορα. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται Αμερικανοί επιστήμονες μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν.

Καλή όραση

Η λουτεϊνη, η ουσία που είναι υπεύθυνη για καθαρή και καλή όραση, είναι πλούσια στα αυγά. Έτσι, η κατανάλωση έως και δύο αυγών καθημερνά, ενισχύει την καλή μας όραση

Μειώνεται ο κίνδυνος καρκίνου

Η χολίνη είναι μια σύνθετη ουσία απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία των οργάνων και των συστημάτων του σώματος. Ενα μεγάλο αυγό έχει περίπου το 33% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης χολίνης, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, σύμφωνα πάντα με μελέτες.

Δείτε όλα τα οφέλη που έχει ο οργανισμός μας όταν τρώμε αυγά στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved