Αντισυλληπτικός δακτύλιος: Μία νέα αποτελεσματική μέθοδος αντισύλληψης

Κάθε χρόνο, 40.000 έφηβα κορίτσια στη χώρα μας προχωρούν σε επέμβαση έκτρωσης, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, με τον συνολικό αριθμό να υπολογίζεται ότι ανέρχεται στις 300.000.

Αντισυλληπτικός δακτύλιος: Μία νέα αποτελεσματική μέθοδος αντισύλληψης

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, προκύπτει επίσης ότι οι μισές έφηβες ξεκινούν τη σεξουαλική τους ζωή πριν από τα 17 έτη, καθώς και ότι πάνω από το 70% των εφήβων ηλικίας 14-16 ετών έχει κάποιας μορφής σεξουαλική δραστηριότητα.

Η θλιβερή αυτή πρωτιά συνδυάζεται τα τελευταία χρόνια με όλο και λιγότερες γεννήσεις, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώνει η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία.

Την ίδια ώρα, τα συμπεράσματα των επιστημονικών μελετών, καταδεικνύουν ότι οι «συνέπειες» μίας έκτρωσης αποτυπώνονται τόσο στην ψυχή όσο και στο σώμα των κοριτσιών, με τις τελευταίες να είναι είτε προσωρινές είτε μόνιμες. Ποιες είναι, όμως, οι επιπτώσεις μίας έκτρωσης;

Στις προσωρινές περιλαμβάνονται: οι επιμολύνσεις τα θρομβοεμβολικά επεισόδια οι αιμορραγίες η διάτρηση της μήτρας ο τραυματισμός του εντέρου η ρήξη του τραχήλου της μήτρας ο τραυματισμός του ουρητήρα

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved