Αλλαντικά & καρκίνος του μαστού: Σε ποια ποσότητα είναι επικίνδυνα

Περίπου δύο χρόνια μετά την προειδοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) σχετικά με την καρκινογόνο δράση του επεξεργασμένου κρέατος, νέα ερευνητικά δεδομένα έρχονται στο φως από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, αναδεικνύοντας ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν ακόμη και μικρές ποσότητες μπέικον ή λουκάνικων διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού.

Τον Οκτώβριο του 2015, η ανακοίνωση του ΠΟΥ είχε αναστατώσει τόσο τον επιστημονικό κόσμο όσο και την κοινή γνώμη, καθώς εξίσωσε την καρκινογόνο δράση των αλλαντικών με αυτή του αμίαντου και του αρσενικού (δείτε το σχετικό θέμα εδώ).

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved