Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού: Αυτός είναι ο Νο1 λόγος που οι μαμάδες διακόπτουν τον θηλασμό

Εβδομάδα μητρικού θηλασμού: Μια νέα παγκόσμια έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα που γνωρίζουν ήδη πολλές νέες μητέρες: ο θηλασμός δεν είναι εύκολος.

Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού: Αυτός είναι ο Νο1 λόγος που οι μαμάδες διακόπτουν τον θηλασμό

Αν και σχεδόν όλες οι 13.000 έγκυες και για πρώτη φορά μαμάδες, που συμμετείχαν στην έρευνα για το θηλασμό Lansinoh του 2015, είπαν ότι ο «μαστός» είναι καλύτερος. Όπως και στον τοκετό, πρώτα ζεις και μετά έχεις μια ολοκληρωμένη άποψη για κάποιο θέμα όπως, για παράδειγμα στην προκειμένη περίπτωση τον θηλασμό. Δεν μπορείς να ξέρεις αν θα είναι εύκολος ή δύσκολος. Δεν μπορείς να ξέρεις αν θα πονάει ή όχι. Αυτό συνέβη και στις μητέρες που συμμετείχαν στην έρευνα.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων γυναικών είπαν «ναι» στο να θηλάσουν τα παιδιά τους για έξι μήνες και περισσότερο. Ωστόσο, ένα μικρό ποσοστό, ήρθε αντιμέτωπο με τον Νο1 λόγο που μια γυναίκα διακόπτει το θηλασμό. Ποιος είναι αυτός;

Ο πόνος!

Όλες οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα, ανέφεραν ως μεγαλύτερο παράγοντα που διακόπτουν τον θηλασμό, τον πόνο. (Μόνο οι μαμάδες στην Κίνα διαφώνησαν, λέγοντας ότι το να ξυπνούν μέσα στη νύχτα για να ταίσουν το μικρό τους, ήταν η μεγαλυτερη δυσκολια τους!)

Γιατί πονούν οι γυναίκες στο θηλασμό;

Συνήθως οι θηλές πονούν γιατί προσαρμόζονται και ετοιμάζονται για το θηλασμό. Εάν συμβεί σε μια γυναίκα αυτή η ευαισθησία, θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα αυξάνεται σταθερά ως την τρίτη ή τέταρτη ημέρα μετά τον τοκετό.

Συνήθως, την τέταρτη ημέρα ο πόνος, αν εμφανιστεί, ενδέχεται να γίνεται πιο έντονος και πιο ενοχλητικός με κάθε θηλασμό.

Τι να κάνετε αν πονάτε κατά το θηλασμό

  • Μην φοβάστε να θηλάσετε
  • Βάζετε το μωρό στο στήθος
  • Αν δεν βάζετε αρκετά συχνά το μωρό στο στήθος, ενδέχεται να πετρώσει το γάλα σας
  • Αν ο πόνος είναι έντονος επικοινωνήστε με τον γιατρό ή τη μαία σας!

Διαβάστε επίσης:
Όταν ο θηλασμός πονάει πολύ: Τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε
Η θηλή μου πονάει όταν θηλάζω. Τι μπορώ να κάνω;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved