Πόσο γρήγορα μετά τον τοκετό θα επανέλθει η περίοδός σας;

Το αν και πόσο θηλάζετε μπορεί να επηρεάσει το πόσο σύντομα θα αρχίσετε να έχετε και πάλι την περίοδό σας μετά την απόκτηση του μωρού σας.

Πόσο γρήγορα μετά τον τοκετό θα επανέλθει η περίοδός σας;

Το σώμα κάθε γυναίκας και οι συνθήκες είναι διαφορετικές, γι αυτό και δεν υπάρχει αξιόπιστος τρόπος για να προβλέψει κανείς με ακρίβεια πότε θα επανέλθει η πρώτη περιοδος μετά τον τοκετό, ούτε συγκεκριμένος κανόνας που υπολογίζει τον χρόνο...Υπάρχουν χρονοδιαγράμματα αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι είναι απλώς προσεγγίσεις.

Σε γενικές γραμμές μπορείτε να θυμάστε ότι ο θηλασμός μπορεί και να καθυστερήσει την περίοδό σας. Ο θηλασμός δεν αποτελεί εγγύηση ότι θα σταματήσει η ωορρηξία, όμως υπάρχουν ενδείξεις ότι άν θηλάζετε αποκλειστικά, μπορεί να χρειαστούν έξι μήνες ή και περισσότερο πριν επανέλθει ο κύκλος σας. Γενικά όσο λιγότερο θηλάζετε, τόσο πιο γρήγορα θα η περίοδος θα επιστρέψει.
Αν δεν θηλάσετε καθόλου, ο έμμηνος κύκλος θα αρχίσει μετά από έναν έως τρεις μήνες, από τη γέννησή του παιδιού σας.

Αυτό που πρέπει όλες οι μαμάδες αν προσέξουν όμως είναι ότι το σώμα σας θα κυκλοφορήσει το πρώτο του ωάριο πριν την περίοδό σας. Γι αυτο και πολλες μανουλες, ενώ ακόμη δεν έχουν περίοδο, ξεκινούν να έχουν σεξουαλικές επαφές χωρίς προφυλαξεις και απορούν που μένουν εγκυες. Μην παραπλανηθείτε λοιπόν από το μύθο ότι δεν είστε γόνιμη, είτε θηλάζετε είτε όχι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved