6 πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν σταματήσετε το θηλασμό

Η απόφαση να διακόψετε το θηλασμό δεν είναι πάντα εύκολη.

6 πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν σταματήσετε το θηλασμό

Από τη στιγμή που πλέον δεν θα θηλάζετε το παιδί σας, θα περάσετε από διάφορα ψυχολογικά στάδια και θα χρειαστεί λίγο χρόνος για να ξεπεράσετε τη στενοχώρια, το άγχος ακόμα και την αμφιβολία που νοιώθετε αν η απόφασή σας ήταν σωστή.

Μόλις ξεπεράσετε και αυτό το στάδιο, πλέον μπορείτε να υιοθετήσετε συνήθειες που είχατε πριν ακόμα μείνετε έγκυος. Για παράδειγμα μπορείτε να τρώτε πικάντικα φαγητά ή να κάνετε όποια παρασπονδία θέλετε, ή ακόμα να φορέσετε το μεσάτο πουκάμισο που δεν σας βόλευε στο θηλασμό. Και όχι μόνο...

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε όλα τα πράγματα που μπορείτε πλέον να κάνετε εφόσον δεν θηλάζετε:
1. Μπορείτε να κοιμηθείτε χωρίς άγχος (λέμε τώρα)
Όσο το μωρό θηλάζει, είναι δύσκολο να υπάρξει ωράριο. Πλέον μπορείτε να απολαύσετε τον βραδινό σας ύπνο χωρίς διακοπές.
2. Αγοράζετε ένα όμορφο σουτιέν
Λίγο μετά την ολοκλήρωση του θηλασμού, το στήθος σας θα είναι διαφορετικό. Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάτε για ψώνια και να ανανεώνετε τα εσώρουχά σας. Πρακτικό και το σουτιέν θηλασμού δεν λέμε, αλλά μπορείτε πλέον να αγοράσετε ένα πιο κομψό και θηλυκό που θα αλλάξει και την ψυχολογία σας.
3. Κανονίζετε να βγείτε χωρίς το άγχος να θηλάσετε ή να έχετε αντλήσει προηγουμένως το γάλα
Είναι μία καλή ευκαιρία να βγείτε για καφέ με τις φίλες σας ή για φαγητό χωρίς να έχετε το άγχος του θηλασμού (εκτός αν θηλάζατε δημόσια, οπότε δεν είχατε θέμα να βγείτε έξω με το μωρό σας).
4. Μπορείτε να τρώτε άφοβα πικάντικα φαγητά ( κι όχι μόνο)
Αν μπορέσετε να διατηρήσετε τον υγιεινό τρόπο διατροφής σας και μετά το θηλασμό, θα είναι μεγάλο όφελος για σας και την υγεία σας. Όμως, επειδή δεν μπορούμε πάντα να αντισταθούμε στους γευστικούς πειρασμούς, τώρα μπορείτε να απολαύσετε χωρίς ενδοιασμούς ένα πικάντικο φαγητό ή ένα σούπερ γλυκό.
5. Μπορείτε να φοράτε ότι ρούχα πλέον θέλετε και όχι όσα εξυπηρετούσαν το θηλασμό
Φορέματα, μπλουζάκια χωρίς κουμπιά και ότι άλλο σας αρέσει, μπορείτε πλέον να το φορέσετε. Δεν θα χρειαστεί να επιλέξετε το ντύσιμό σας με βάση αν μπορείτε να θηλάσετε ή όχι ( μέχρι το επόμενο μωρό).
6. Μπορείτε να πιείτε ένα ποτήρι κρασί χωρίς ενοχές
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και κατά το θηλασμό το αλκοόλ απαγορεύονταν ή ακόμα και αν επιτρεπόταν από το γιατρό σας, ήταν με μέτρο. Τώρα μπορείτε να πιείτε ένα ποτήρι κρασί με την παρέα σας ή στο σπίτι χωρίς να αισθάνεστε τύψεις ή ενοχές ( αρκεί να μην το παρακάνετε).

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved