7 ερωτήσεις για το θηλασμό που διστάζετε να κάνετε

Ο θηλασμός είναι μία μοναδική εμπειρία για τη μητέρα, ειδικά όταν μπορέσει να αποβάλλει το άγχος των πρώτων ημερών και αφήσει τον εαυτό της να απολαύσει τη διαδικασία.

7 ερωτήσεις για το θηλασμό που διστάζετε να κάνετε

Οι νέες μανούλες κυρίως διακατέχονται από φόβο μήπως τελικά δεν καταφέρουν να θηλάσουν ενώ πολλές από τις απορίες τους μένουν αναπάντητες ή νοιώθουν δισταγμό ή ακόμα και ντροπή να τις εκφράσουν. Εδώ είναι οι πιο συχνές ερωτήσεις του θηλασμού που πολλές νέες μητέρες θα ήθελαν να κάνουν:
1. «Το στήθος που είναι μικρό παράγει λιγότερο γάλα;»
«Οι περισσότερες γυναίκες είναι σε θέση να παράγουν αρκετό γάλα ανεξάρτητα από το μέγεθος του στήθους τους» εξηγεί η Deedee Franke R.N., σύμβουλος θηλασμού και νοσοκόμα στο Mercy Medical Center στη Βαλτιμόρη.
2. «Γιατί μερικές γυναίκες παράγουν περισσότερο γάλα σε σχέση με άλλες;»
Η ποσότητα του γάλακτος δεν εξαρτάται από το μέγεθος του στήθους αλλά από την πυκνότητα του μαστικού ιστού. Πολλές γυναίκες με μικρό στήθος παράγουν περισσότερο γάλα από τις γυναίκες με μεγαλύτερο στήθος. Οι περισσότεροι σύμβουλοι γαλουχίας συμφωνούν ότι συνήθως η μητέρα παράγει τόσο γάλα όσο χρειάζεται το μωρό της.
3. «Η χειρουργική επέμβαση στο στήθος επηρεάζει το θηλασμό;»
Εξαρτάται από το είδος της επέμβασης και από το χρόνο που έχει γίνει. Μιλήστε με τον γιατρό σας για να σας υποδείξει τις επιλογές που έχετε.
4. «Οι πληγές στο στήθος σημαίνουν ότι δεν θηλάζω σωστά το μωρό; »
Οι πληγές ειδικά στις θηλές είναι ένα κοινό πρόβλημα κατά τις πρώτες εβδομάδες του θηλασμού. Συνήθως, αυτό σημαίνει ότι το μωρό δεν πιάνει σωστά τη θηλή οπότε η νεαρή μητέρα θα πρέπει να αναζητήσει άμεσα βοήθεια.
5. «Όταν οι θηλές πονάνε ή έχουν «τραυματιστεί» θα πρέπει να σταματήσω το θηλασμό;»
Εξαρτάται από την ένταση του πόνου και την ποσότητα του αίματος, λένε οι ειδικοί. Σε αυτή την περίπτωση ενημερώνετε το γιατρό σας ή ζητάτε βοήθεια από μία σύμβουλο θηλασμού.
6. «Πονάω όταν θηλάζω, μπορώ να αντλήσω το γάλα και να το δώσω στο μωρό;»
Εξαρτάται από την ένταση και τη διάρκεια του πόνου. Ενδεχομένως να υπάρχει τρόπος να νοιώσετε καλύτερα και να συνεχίσετε τον θηλασμό που είναι και το ζητούμενο.
7. «Γιατί τα στήθη μου είναι σκληρά σαν πέτρα;»
Συνήθως αυτό οφείλεται στο υπερβολικό γάλα που έχετε. Σε αυτή την περίπτωση θηλάζετε πιο συχνά το μωρό σας γιατί το ζητούμενο είναι να αδειάζει το στήθος όσο πιο συχνά γίνεται. Κομπρέσες με κρύο νερό ή κρύα επιθέματα μπορούν επίσης να σας ανακουφίσουν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved