Μυστικά για τη γονιμότητα και την εμμηνόπαυση από την Cameron Diaz

«Έμαθα ότι το να γερνάς σημαίνει να ζεις. Νιώθω ευγνώμων που μεγαλώνω, γιατί δεν έχουν όλοι αυτό το προνόμιο» γράφει μεταξύ άλλων η ηθοποιός που φημολογείται ότι προσπαθεί να μείνει έγκυος.

Ο ξανθός Άγγελος του Τσάρλι μοιράστηκε την προσέγγιση που έχει για τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουμε και το τι μπορούμε να κάνουμε για να γεράσουμε καλύτερα, ενώ δημοσίευσε την άποψή της για τη γονιμότητα και την εμμηνόπαυση.Η επιθυμία της να μάθει περισσότερα για τη διαδικασία της γήρανσης την οδήγησε στην έκδοση του νέου της βιβλίου «The Longevity Book», το οποίο μόλις κυκλοφόρησε. Στις σελίδες του μοιράζεται όλα όσα έχει η ίδια -στα 43 της πλέον- μάθει για την υγεία, την ευεξία και τη γήρανση.«Να τρέφεσαι σωστά, να κινείς το σώμα σου, να κοιμάσαι καλά το βράδυ, να εκτονώνεις το στρες και να σχετίζεσαι με εκείνους που αγαπάς». Αυτοί είναι οι 5 πυλώνες της υγείας, σύμφωνα με την αμερικανίδα ηθοποιό και συγγραφέα. Στο βιβλίο της η Cameron Diaz αναφέρεται στις κυριότερες δεκαετίες της ζωής και το τι θα πρέπει μια γυναίκα να θέσει σε προτεραιότητα ανάλογα με την ηλικία της.

Μεταξύ άλλων, η ηθοποιός, για την οποία φημολογείται ότι προσπαθεί να μείνει έγκυος, τονίζει ότι οι γυναίκες στη δεκαετία των 30 θα πρέπει να δώσουν έμφαση στην ενίσχυση της γονιμότητάς τους. «Μετά τα 35 τα ωάρια των περισσότερων γυναικών αρχίζουν να λιγοστεύουν. Δεν υπάρχει τρόπος να το γνωρίζει μια γυναίκα παρά μόνο αν κάνει εξετάσεις. Αυτή η εξέταση ίσως είναι κάτι που μια γυναίκα για την οποία η γονιμότητα είναι σημαντική θα πρέπει να κάνει μόλις πατήσει τα 30», εξηγεί η Cameron Diaz.

Οσο για την εμμηνόπαυση, η ηθοποιός αναφέρει: «Όταν σταματάμε να αντιστεκόμαστε στην πραγματικότητα -ότι μεγαλώνουμε, ότι μπαίνουμε στην εμμηνόπαυση-, τότε όλα γίνονται πιο εύκολα». «Κάντε επαφή με ανθρώπους, κάντε φίλους, γίνετε μέλη σε κοινότητες και τιμήστε τον ίδιο σας τον εαυτό». Κάθε γυναίκα πρέπει να δώσει έμφαση στο πού ακριβώς βρίσκεται συναισθηματικά, σωματικά και ψυχικά σε αυτό το στάδιο της ζωής της. Οι γυναίκες που στρεσάρονται περνούν μια μακριά και δύσκολη περίοδο, ενώ εκείνες που είναι προετοιμασμένες για τα συμπτώματα που θα εμφανιστούν και αποδέχονται την κατάσταση έχουν μικρότερης διάρκειας και λιγότερο βεβαρημένη κλιμακτήριο», επισημαίνει η αμερικανίδα ηθοποιός.

Μυστικά  για τη γονιμότητα και την εμμηνόπαυση από την Cameron Diaz
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved