Οι μαγικές στιγμές του θηλασμού...

Κάθε φορά που το μωράκι σας ακουμπάει  το κεφαλάκι του στο στήθος σας ζητώντας γάλα σας, η σχέση σας μαζί του δυναμώνει. Η διαδικασία του θηλασμού είναι συναισθηματικά περίπλοκη, γιατί μπορεί να έχει σκαμπανεβάσματα. Ο δεσμός όμως είναι απερίγραπτος.

Οι μαγικές στιγμές του θηλασμού...

Κάποιες μαμάδες θήλασαν εύκολα και για πολύ καιρό, άλλες ταλαιπωρήθηκαν με μαστίτιδα, και άλλες δεν τα κατάφεραν καθόλου. Πολλές νιώθουν ενοχές και άλλες όχι. Κάθε μαμά, όμως, που έχει αποδεχτεί το κάλεσμα του νεογέννητου μωρού ξέρει πολύ καλά πως κάποιες στιγμές ήταν μαγικές:

Η πρώτη στιγμή της πρώτης φοράς
Είναι πολύ λίγες οι στιγμές στη ζωή μιας γυναίκας που μπορούν να συγκριθούν με την πρώτη φορά που θα βάλει το μωρό της στο στήθος της και θα το θρέψει με το γάλα της και δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψεις.

Η πρώτη φορά που σε κοιτάζει μες στα μάτια όταν θηλάζει
Όταν καθώς θηλάζει ανοίγει τα ματάκια του και σε κοιτάζει, σαν να λέει μανούλα σ αγαπώ, σε ταξιδεύει δίχως όρια.

Αποτέλεσμα εικόνας για θηλασμοσ μωρο

Οταν θηλάζει και σου σφίγγει με το χεράκι του, το ένα σου δάχτυλο
Σαν να σου λεει, μαμά μη με αφήσεις ακόμη, δε χόρτασα...

Η πρώτη φορά που θα αποκοιμηθεί ευτυχισμένο πάνω στο στήθος σου
Οταν το μωρό σου θα έχει χορτάσει και ικανοποιημένο θα παραδοθεί στην αγκαλιά σου, όσο κι αν παιδεύτηκες, θα γεμίσει η ψυχή σου γαλήνη.

Θηλασμός στην πρώτη ώρα και συνδιαμονή μητέρας-παιδιού (Rooming in)

Η πρώτη φορά που θηλάσατε ξαπλωμένη και σας γλυκοπήρε και σας ο ύπνος μαζί με το μικρό σας
Οταν βεβαιωθηκατε ότι το μωράκι σας έφαγε, μπορεί να σας τύχει να κρατάτε ακόμη και την ανάσα σας για να μη το ενοχλησετε που μόλις αποκοιμηθήκε. Ειναι πιθανό να σας πάρει και σας ο ύπνος από την εξάντληση. Οι μαρτυρίες λενε ότι πρόκειται για έναν από τους πιο γλυκούς ύπνους που θα κανει μια μαμά, ακόμη κι αν κρατησει για λίγα λεπτά.

Αποτέλεσμα εικόνας
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved