Θηλασμός και επιστροφή στη δουλειά; Και όμως μπορείτε να τα καταφέρετε

Έχοντας τη Νικόλ, βρεφάκι ακόμη αγχωνόμουν πολύ με την ιδέα της επιστροφής στο γραφείο. Πώς θα τα κατάφερνα; Πώς θα μπορούσα να συνδυάσω τη μητρότητα με τη δουλειά μου;

Θηλασμός και επιστροφή στη δουλειά; Και όμως μπορείτε να τα καταφέρετε

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Ένιωθα την επιστροφή στην εργασία σαν δαμόκλειο σπάθη επάνω από το θηλασμό, αφήστε που είχα το άγχος ότι το να βγάζω με την αντλία το γάλα δεν ήταν το ίδιο με την προσωπική επαφή που είχα με το παιδί μου. Με την αγκαλιά μου.

Life

Όμως, έπρεπε να γίνει. Εξάλλου θα είχα όλα τα απογεύματα για να χαρίζω στο μικρό μου βλασταράκι όλες τις αγκαλιές του κόσμου. Για καλή μου τύχη, ευθύς εξαρχής, πριν ακόμη γεννήσω είχα προμηθευτεί μπιμπερό της Philips Avent. Για την ακρίβεια, είχα αγοράσει όλη τη σειρά. 3 μεγάλα μπιμπερό, 3 μικρά, πιπίλες και αποστειρωτή (άλλωστε σας έχω ξαναγράψει για αυτό). Αυτός ήταν και ο λόγος που αναζήτησα στο διαδίκτυο τρόπους φύλαξης μητρικού γάλακτος. Ήθελα το μωρό μου να πίνει μόνο μητρικό γάλα για όσο καιρό θα μπορούσα να θηλάσω.

thilastrofinale

Έτσι, αρχικά μπήκα στο site της Philips Avent, για να βρω δοχεία αποθήκευσης μητρικού γάλακτος. Θήλαστρο, είχα το ηλεκτρικό της Philips Avent, και αυτό γιατί οι θηλές μου είχαν πληγωθεί και το είχα πάρει στην 3η κιόλας εβδομάδα θηλασμού και χρησιμοποιούσα τα επιθέματα θηλασμού της ίδιας εταιρίας και τους προστατευτικούς δίσκους. Ήξερα πώς να αντλήσω γάλα απλά δεν ήξερα πώς να το φυλάξω.

avent
tertert

Έτσι έψαξα και βρήκα εδώ, αυτά τα πραγματικά σωτήρια για εμένα, δοχεία και σακούλες αποθήκευσης μητρικού γάλακτος. Αν και διαφορετικά το ένα με το άλλο και τα δύο με διευκόλυναν απίστευτα. Για τα πάντα υπήρχαν κατανοητές οδηγίες χρήσης και έτσι δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να τα χρησιμοποιήσω.

Η άντληση είχε γίνει ρουτίνα πια. Αντλούσα στο σπίτι το πρωί, το απόγευμα και τις ημέρες που είχα ρεπό. Απλά για να γνωρίζετε, το γάλα αντλείται πιο εύκολα στις 7-10 το πρωί. Αν και εσείς, θηλάζετε και πρόκειται να επιστρέψετε στη δουλειά σας ή έχουν πληγωθεί οι θηλές σας, προμηθευτείτε το ηλεκτρικό ή το χειροκίνητο θήλαστρο της Philips Avent και τα δοχεία και τις σακούλες αποθήκευσης μητρικού γάλακτος όπως έκανα και εγώ. http://www.philips.gr/c-m-mo/breast-pumps-care

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved