Η σημασία του μητρικού θηλασμού (βίντεο)

Ο μητρικός θηλασμός είναι ο φυσικός τρόπος διατροφής του μωρού σας που του εξασφαλίζει την ιδανική αύξηση, ανάπτυξη και υγεία.

Η σημασία του μητρικού θηλασμού (βίντεο)

Σύμφωνα με τον Εθνικό διατροφικό Οδηγό για γυναίκες, εγκύους και θηλάζουσες και το Ινστιτούτο Prolepsis, το μητρικό γάλα είναι η φυσική και αδιαμφισβήτητα η ιδανικότερη τροφή για το μωρό και υπερέχει σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα γάλατα που χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατά του. Αυτό ισχύει διότι:

  • Το μητρικό γάλα περιέχει την ιδανική ποσότητα και ποιότητα θρεπτικών συστατικών.
  • Η σύστασή είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στις ανάγκες του βρέφους και μεταβάλλεται συνεχώς για να καλύψει τις ανάγκες του, καθώς μεγαλώνει.
  • Μεταφέρει αρώματα και γεύσεις από τη διατροφή σας στο παιδί διευκολύνοντας την εξοικείωσή του με τις καινούριες τροφές που θα προστεθούν αργότερα στη διατροφή του.
  • Βοηθά ώστε να έρθει σε επαφή το βρέφος με ίχνη από τις τροφές που καταναλώνει η μητέρα, και να αποκτήσει έτσι το έντερό του σταδιακά ανοχή σε αυτές.
  • Τα οφέλη του μητρικού θηλασμού είναι σημαντικά τόσο για το παιδί και τη μητέρα όσο και για την οικογένεια, το σύστημα υγείας και το περιβάλλον.

Τα οφέλη είναι μεγαλύτερα όταν θηλάζετε αποκλειστικά το μωρό σας (δηλαδή όταν το μωρό λαμβάνει μόνο μητρικό γάλα και κανένα άλλο υγρό) και όταν θηλάζετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, οποιαδήποτε διάρκεια μητρικού θηλασμού θεωρείται ευεργετική για το μωρό σας.

Capture

Δείτε εδώ διατροφικές συστάσεις κατά την γαλουχία, σε σύγκριση με τις συστάσεις για την αναπαραγωγική ηλικία.

Δείτε εδώ ποια τρόφιμα, ουσίες και συνήθειες πρέπει να περιοριστούν κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

PROLEPSIS

Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved