Συμπτώματα εγκυμοσύνης: Αυτά είναι τα 12 πιο συνηθισμένα

Για αρκετές γυναίκες τα συμπτώματα εγκυμοσύνης αρχίζουν τις πρώτες εβδομάδες μετά τη σύλληψη.

Συμπτώματα εγκυμοσύνης: Αυτά είναι τα 12 πιο συνηθισμένα

Το πιο χαρακτηριστικό και κοινό σύμπτωμα που υποψιάζει τις γυναίκες ότι πιθανόν είναι έγκυες, είναι η καθυστέρηση της περιόδου. Δεν είναι όμως το μοναδικό σημάδι. Εμείς θα σας αναφέρουμε τα κυριότερα συμπτώματα εγκυμοσύνης που έχουν οι περισσότερες γυναίκες.

Ποια είναι αυτά;

1. Καθυστέρηση περιόδου. Είναι το βασικότερο σύμπτωμα που δείχνει ότι έχετε μείνει έγκυος. Αυτό βέβαια συμβαίνει σε περίπτωση που έχετε τακτικό κύκλο, ή δεν συντρέχει πρόβλημα υγείας.
2. Πρησμένο στήθος. Η ροή του αίματος κατά την εγκυμοσύνη προκαλεί αλλαγές στο μαστικό ιστό, με αποτέλεσμα μια γυναίκα να νιώθει το στήθος της να πρήζεται, να έχει φαγούρα ή ακόμη να πονάει ευκολότερα μιας και είναι ιδιαίτερο ευαίσθητο με οποιοδήποτε άγγιγμα.
3. Αίσθημα κόπωσης και υπνηλία. Αυτό συμβαίνει λόγω αύξησης της προγεστερόνης.
4. Ναυτία, κυρίως τις πρωινές ώρες, με ή χωρίς έμετο.
5. Αυξημένη θερμοκρασία σώματος. Αν αυτή αρχίζει να ανεβαίνει για περισσότερο από 15 ημέρες ίσως σηματοδοτεί ενδεχόμενη εγκυμοσύνη.
6. Κηλίδες αίματος και πόνοι περιόδου. Σε κάποιες γυναίκες εμφανίζεται αυτό όταν πραγματοποιείται εμφύτευση εμβρύου στη μήτρα.
7. Έντονοι πονοκέφαλοι.Τις πρώτες μέρες είναι πιο έντονοι και μπορεί να διαρκούν από μία με δύο ώρες.
8. Δυσκοιλιότητα λόγω ορμονικών αλλαγών.
9. Συχνές μεταπτώσεις στη διάθεση.
10. Απέχθεια για κάποια τρόφιμα αλλά και επιθυμία για άλλα που μέχρι σήμερα σας ήταν αδιάφορα.
11. Πόνος στη μέση ή ήπιες κράμπες.Ένα από τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης που συνεχίζεται σε διάφορους βαθμούς έως το τέλος είναι ο πόνος στη μέση.Μπορεί όμως να οφείλεται και σε ορθοπεδικό πρόβλημα.
12. Αλλαγές στο δέρμα, γίνεται πιο ξηρό ή μπορεί να εμφανίσει σπυράκια.

Όλα αυτά συμπτώματα σίγουρα δεν είναι μοναδικά και δεν τα έχουν οι γυναίκες. Επίσης, ορισμένα είναι πολύ κοινά με τα σημάδια της περιόδου. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν περιπτώσεις γυναικών που δεν είχαν καθόλου συμπτώματα και διαπίστωσαν στην πορεία ότι ήταν έγκυες.

Αν έχετε λοιπόν υποψίες ότι μπορεί να είστε έγκυος δεν έχετε παρά να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης. Εφόσον είναι θετικό θα επισκεφθείτε το γυναικολόγο σας προκειμένου να σας καθοδηγήσει για τις εξετάσεις που πλέον θα πρέπει να κάνετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved