Νεογέννητο προσπαθεί να βρει μόνο του το στήθος της μητέρας του για να θηλάσει (βίντεο)

Ο θηλασμός είναι από τα πιο φυσικά πράγματα του κόσμου. Ακόμα και όταν δεν είναι ένα απλό ζήτημα για όλες τις μητέρες, είναι κοινά αποδεκτό ότι τα οφέλη του είναι αδιαμφισβήτητα.

Νεογέννητο προσπαθεί να βρει μόνο του το στήθος της μητέρας του για να θηλάσει (βίντεο)

Το βίντεο που ακολουθεί είναι ξεχωριστό για τον εξής λόγο:Γιατί καταγράφει την ενστικτώδη κίνηση ενός βρέφους να φτάσει το στήθος της μητέρας του που είναι ξαπλωμένη και να θηλάσει!

Το να μπορεί ένα νεογέννητο να "συρθεί" ενώ είναι ακόμη ημερών δεν είναι κάτι που βλέπουμε συχνά. Ωστόσο, η εξήγηση , σύμφωνα με τους ειδικούς , είναι απλή: Το να προσπαθεί ένα μωρό να πιάσει το στήθος της μητέρας του για να θηλάσει είναι μία ανάγκη που πηγάζει από το αίσθημα της επιβίωσης.

Η μυρωδιά της θηλής της μητέρας λέγεται ότι είναι παρόμοια με εκείνη του αμνιακού υγρού και τα νεογνά χρησιμοποιούν όλες τους τις αισθήσεις για να τους καθοδηγήσουν προς το μαστό.

Σύμφωνα με το breastcrawl.org, κάθε νεογέννητο έχει την ικανότητα να το κάνει αυτό όταν τοποθετείται κοντά στην κοιλιά της μητέρας του, ακόμα κι αν το βρέφος είναι μόλις λίγων ημερών!

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved