Τους «σιδερώνουν» το στήθος για να μην πέσουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης

Η τελετή καυτηρίασης ή σιδερώματος του μαστού είναι διαδομένη σε αρκετές περιοχές της Αφρικής. Όχι όμως μόνο εκεί.

Τους «σιδερώνουν» το στήθος για να μην πέσουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης

Το φαινόμενο παρατηρείται και στη Βρετανία, σε αφρικανικές κοινότητες, όπου μητέρες υπό το φόβο μήπως οι κόρες τους πέσουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, μείνουν έγκυες και ατιμαστούν, εφαρμόζουν αυτή τη βάρβαρη τακτική.

Κλειτοριδεκτομή-΄Ενα μαρτύριο δίχως τέλος

Με καυτές πέτρες , σφυριά (!) και σπάτουλες, που έχουν θερμανθεί με κάρβουνα, οι μητέρες όταν ακόμα οι κόρες τους είναι μικρές και το στήθος τους δεν έχει αναπτυχθεί, το «σιδερώνουν»!

ad 200502632

Ο Βουλευτής των Συντηρητικών Jake Berry ζήτησε από το Κοινοβούλιο της Βρετανίας να γίνει η συγκεκριμένη πρακτική ποινικό αδίκημα ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο. Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε, στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτιμάται ότι έχουν υποβληθεί σε αυτή την επώδυνη διαδικασία περίπου 1.000 νεαρά κορίτσια, χωρίς να σημαίνει ότι ο αριθμός αυτός δεν είναι μεγαλύτερος.

ad 184315996

Σύμφωνα με τη μαρτυρία μίας κοπέλας στο Sky News «η τελετή είναι επώδυνη, νοιώθεις ξαφνικά κάτι να «λιώνει» ενώ πολλές φορές το ένα στήθος μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το άλλο».

Η Geraldine Yenwo, επικεφαλής ΜΚΟ δήλωσε στο Sky ότι πολλές από τις γυναίκες που έχουν υποστεί την πρακτική « έχουν ανεστραμμένες θηλές και δεν είναι σε θέση να θηλάσουν τα παιδιά τους».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved