Όμορφο και σφριγηλό στήθος μετά την εγκυμοσύνη!

Κάθε γυναίκα που έχει γίνει μαμά ξέρει πως μετά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό το σώμα της αλλάζει.

Όμορφο και σφριγηλό στήθος μετά την εγκυμοσύνη!

Συνήθως 6 μήνες με έναν χρόνο μετά τον τοκετό, το σώμα μπορεί να επανέλθει στην πρότερη κατάστασή του, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για την περιοχή του στήθους. Αρκετές φορές η πτώση των μαστών, η χαλάρωση του δέρματος, οι ραγάδες, δύσκολα γίνονται αποδεκτές από τη γυναίκα. Ο πλαστικός χειρουργός, Χρήστος Μεγαπάνος, μας μιλά για την πλαστική στήθους και πώς αυτή μας βοηθά να ανακτήσουμε το στήθος μας και την αυτοπεποίθησή μας.

pi9y898yh

Τι είναι η ανόρθωση στήθους;

Η ανόρθωση στήθους είναι μία πλαστική χειρουργική επέμβαση με την οποία αντιμετωπίζουμε την πτώση του μαστού. Στην εγκυμοσύνη και κατά τον θηλασμό οι μαστοί διογκώνονται για να επιτελέσουν τις αναπαραγωγικές τους λειτουργίες. Η αύξηση του βάρους του στήθους λόγω της γαλακτοφορίας, το δέρμα που τεντώνεται για να ακολουθήσει το νέο μέγεθος των μαστών, η ίδια η διαδικασία του θηλασμού κατά την οποία το στήθος «φουσκώνει» και «ξεφουσκώνει» οδηγούν σε ορισμένες αλλαγές.

Οι υποστηρικτικοί ιστοί και το δίκτυο ινών του στήθους εκφυλίζονται και το δέρμα τεντώνεται υπερβολικά και στη συνέχεια χαλαρώνει και σχηματίζονται σε αυτό ραγάδες. Με την επέμβαση της ανόρθωσης του στήθους μπορούμε να καταπολεμήσουμε την επιδερμική χαλάρωση και να επαναφέρουμε το στήθος στο αρχικό στητό του σχήμα.

17 things no one tells you about breast cancer 2 10906 1445441055 0 big

Ποιες τεχνικές υπάρχουν στην διαδικασία της ανόρθωσης του στήθους;

Οι τεχνικές στην ανόρθωση του στήθους αφορούν στο είδος της τομής που θα πραγματοποιηθεί και η χρήση κάθε μίας ορίζεται από τον βαθμό της πτώσης του στήθους και από την ανατομία του. Σε μικρά στήθη η τομή πραγματοποιείται γύρω από την θηλή. Υπάρχει η τεχνική «lolipop» που περιλαμβάνει μία περιθηλαία τομή και μία κατακόρυφη που ξεκινά από την θηλή και φτάνει έως την βάση του στήθους. Η «lolipop» είναι μία συνήθης τεχνική καθώς χρησιμοποιείται για πτώση μεσαίου βαθμού. Και τέλος υπάρχει και η τεχνική «ανάποδο Τ», που περιλαμβάνει μία περιθηλαία τομή, μία κάθετη και μια μικρή οριζόντια που πραγματοποιείται στην βάση του στήθους. Η τελευταία προσέγγιση επιλέγεται σε περιπτώσεις μεγάλης χαλάρωσης και πτώσης και σε μεγάλα στήθη. Τα συγκεκριμένα είδη τομών προσφέρουν πολύ καλά αισθητικά αποτελέσματα σε σχέση με παλαιότερες τεχνικές.

Τι μπορεί να συμβεί σε περιπτώσεις που το στήθος «έχει αδειάσει»;

Σε περιπτώσεις που το στήθος έχει απωλέσει τον αρχικό του όγκο παράλληλα με την ανόρθωση πραγματοποιείται και τοποθέτηση ενθέματος σιλικόνης. Ορισμένες φορές η αυξητική από μόνη της μπορεί να επαρκεί για ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα. Γι’ αυτό συνιστούμε η γυναίκα να συμβουλευτεί έναν πλαστικό χειρουργό όπου μετά από την αξιολόγηση της αρχιτεκτονικής του στήθους της, θα της προσφέρει ένα φάσμα επιλογών για να διαλέξει εκείνη που της ταιριάζει.

Τι γίνεται μετά την επέμβαση;

Μετά την επέμβαση της ανόρθωσης στήθους -με ή χωρίς εμφύτευμα σιλικόνης- απαιτείται η νοσηλεία μίας ημέρας στην κλινική. Τις επόμενες τρεις εβδομάδες η γυναίκα φοράει ένα ειδικό αθλητικό σουτιέν το οποίο επιταχύνει την αποθεραπεία. Μετά την πρώτη εβδομάδα η γυναίκα θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις καθημερινές τις δραστηριότητες, ενώ μετά από έναν μήνα θα μπορεί να ασκείται κανονικά.

67YTUJT67I GFH7Y

Ευχαριστούμε τον πλαστικό χειρουργό Χρήστο Μεγαπάνο.

Για να κλείσετε ραντεβού στο ιατρείο Regen: 216-700 70 70
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε:
Site: http://www.regen.gr/stithos/anortosi-stithous/
Fb: Regen.yourself
Instagram: regen.yourself

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved