Για ποιους λόγους δημιουργούνται σεξουαλικά προβλήματα στο γάμο!

Είναι γεγονός πως οι αυξημένες ευθύνες που παρουσιάζονται μέσα σε έναν γάμο μπορεί να μειώσουν τη σημαντικότητα του σεξ.

Για ποιους λόγους δημιουργούνται σεξουαλικά προβλήματα στο γάμο!

Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις και των δύο συντρόφων, η προσήλωση στις ανάγκες των παιδιών, η κούραση και η ρουτίνα της καθημερινότητας μπορεί να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην απομάκρυνση του ζευγαριού. Η απομάκρυνση αυτή αλλάζει τις προτεραιότητες τους μειώνοντας τις σεξουαλικές επαφές αλλά και την απόλαυση που παίρνει το ζευγάρι από το σεξ.

Επιπλέον, η μείωση της έλξης που νιώθει ο ένας για τον άλλον είναι σημαντικός παράγοντας που συμβάλει στην παρουσία προβλημάτων στη σεξουαλική ζωή ενός παντρεμένου ζευγαριού. Ένα πολύ συχνό φαινόμενο μέσα στο γάμο είναι να «αφήνεται» κανείς, αδιαφορώντας για την εικόνα του, θεωρώντας τον άλλον δεδομένο. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε παρόλα αυτά ότι είναι στο χέρι του καθενός αλλά και των δύο μαζί ως ζευγάρι, να διατηρήσουν την έλξη και την ερωτική επιθυμία.

Τέλος, η έλλειψη επικοινωνίας είναι μεταξύ άλλων από τα πιο συχνά αίτια παρουσίας αλλά και διατήρησης ενός σεξουαλικού προβλήματος. Η συνεχής μη αποτελεσματική διαχείριση αυτών των δυσκολιών μπορεί να απομακρύνει και να δημιουργήσει ψυχρές σχέσεις μεταξύ των δύο συζύγων. Το γεγονός αυτό επεκτείνεται και στη σεξουαλική τους ζωή επηρεάζοντας την αρνητικά.

Μαρίνα Μόσχα

Ψυχοθεραπεύτρια, Συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Θάνου Ασκητή

Κάντε τις ερωτήσεις σας στην Ψυχοθεραπεύτρια της σελίδας μας εδώ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved