Σημεία φιλικά στο μητρικό θηλασμό στηρίζει και προωθεί το υπουργείο Υγείας

Στην ανάπτυξη, οργάνωση και υλοποίηση της Εθνικής Εκστρατείας Ενημέρωσης με θέμα «Σημεία φιλικά στο μητρικό θηλασμό» για τη δημιουργία συνθηκών που επιτρέπουν και προάγουν τον Μητρικό Θηλασμό σε εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις, με περίοδο έναρξης την Παγκόσμια Εβδομάδα για το εν λόγω θέμα , από 1 έως 7 Νοεμβρίου 2015  προχώρησε η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας με τις συναρμόδιες Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόληψης.

Σημεία φιλικά στο μητρικό θηλασμό στηρίζει και προωθεί το υπουργείο Υγείας

Σκοπός της εκστρατείας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των ιδιοκτητών καταστημάτων-επιχειρήσεων , σχετικά με τη σπουδαιότητα του μητρικού θηλασμού ως εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό κεφάλαιο , για την αναγκαιότητα διενέργειας αυτού σε νεογνά και τα βρέφη για το όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα.

Τα καταστήματα - επιχειρήσεις που προτείνονται κατά κύριο λόγο να ενταχθούν στην Εθνική Εκστρατεία Ενημέρωσης ενδεικτικά είναι καφετέριες , εστιατόρια , ταβέρνες, κομμωτήρια αρτοποιεία, φαρμακεία, ιατρεία, καταστήματα ηλεκτρονικών, ηλεκτρικών και οικιακών ειδών, ένδυσης και υπόδησης, βιβλιοπωλεία.

Στόχος της Εθνικής Εκστρατείας Ενημέρωσης, είναι να δημιουργηθούν ««Σημεία Φιλικά για τον Μητρικό Θηλασμό», σε καταστήματα και επιχειρήσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, με προοπτική να ανέλθουν αυτά στον αριθμό των 5.000 για το 2016 και με ρυθμό αύξησης 30% ανά έτους. Για τον λόγο αυτό η εν λόγω Εθνική Εκστρατεία Ενημέρωσης έχει συνεχή και διαρκή χαρακτήρα με περιόδους αιχμής την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού κάθε έτους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, Πρόγραμμα «ΑΛΚΥΟΝΗ: ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ» και στα τηλέφωνα 2107701557,210799244 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.epilegothilasmo.gr

Επίσης, λειτουργεί πανελλαδική τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης του θηλασμού, 10525, τις εργάσιμες μέρες και ώρες, από 09:00 π.μ. – 14:00μ.μ., στελεχώνεται από έμπειρο επιστημονικό προσωπικό και παρέχει ενημέρωση και συμβουλευτική σε θέματα θηλασμού. Οι κλήσεις είναι εμπιστευτικές, με αστική χρέωση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved