Επιτρέπεται το βάψιμο μαλλιών κατά το θηλασμό;

Αυτή είναι με διαφορά η πιο συχνή ερώτηση που κάνουν οι μανούλες με το που γεννάνε και ξεκινούν το θηλασμό.

Επιτρέπεται το βάψιμο μαλλιών κατά το θηλασμό;

Σχετικές μελέτες που έχουν γίνει, έχουν δώσει μέχρι στιγμής στοιχεία πως είναι σχετικά ασφαλές να βάψετε τα μαλλιά σας λίγο πριν μείνετε έγκυος ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης , και αυτό γιατί είναι πολύ μικρή η ποσότητα των χημικών που πραγματικά μπαίνουν στον οργανισμό σας. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία που να απαγορεύουν ή να επιτρέπουν την βαφή κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Aρκετοί γυναικολόγοι όμως είναι επιφυλακτικοί και συνιστούν τις μητέρες να περιμένουν έως το δεύτερο τρίμηνο ώστε το μωρό να είναι λιγότερο ευάλωτο και να έχει ολοκληρωθεί η οργανογένεση.

Αν όμως θέλετε να βάψετε τα μαλλιά σας μπορείτε να :

  • Κάνετε ανταύγειες. Θεωρείται ασφαλής επιλογή, καθώς βάφονται μόνο οι τρίχες και η βαφή δεν ακουμπά το δέρμα, άρα δεν περνούν χημικά στον οργανισμό σας. Είναι σημαντικό μετά από οποιαδήποτε βαφή ( φυτική ή μη) ή ανταύγειες , να μην θηλάσετε για τις επόμενες 4 ώρες γιατί αυτό είναι το μέγιστο χρονικό διάστημα μετά τη βαφή κατά το οποίο μπορεί να περνούν τυχόν ουσίες στον οργανισμό σας.
  • Χρησιμοποιήσετε χένα, μια ημιμόνιμη φυτική βαφή κατάλληλη για γυναίκες με σκούρα μαλλιά που θέλουν να τους δώσει μια κοκκινωπή λάμψη. Η χρήση της όμως έχει και μειονεκτήματα όπως για παράδειγμα ότι διατίθεται σε λίγες αποχρώσεις και "ανοίγει" το αρχικό χρώμα με τα λουσίματα ένα με δύο τόνους .
  • Επιλέξετε φυτικές βαφές. Είναι σημαντικό όμως να διαβάσετε τον κατάλογο των συστατικών τους προτού τις εφαρμόσετε καθώς, πέρα απ τα διάφορα "φυτικά" συστατικά, μπορεί να περιέχουν μια ή περισσότερες από τις συνηθισμένες συνθετικές χημικές ουσίες όπως p- phenylenediamine (ή φαινυλενεδιαμίνη), dihydroxybenzene (υδροκινόνη ή διυδροξυβενζένιο) και aminophenol (αμινοφαινόλη) συστατικά τα οποία χρησιμοποιούνται στις μόνιμες και ημιμόνιμες βαφές.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved