Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού: Ο θηλασμός μετά από εξωσωματική!

Πολλές είναι οι γυναίκες που αναρωτιούνται αν είναι σε θέση να θηλάσουν τα παιδάκια τους, καθώς έμειναν έγκυες μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση.

Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού: Ο θηλασμός μετά από εξωσωματική!

Ένα άγχος που δεν θα έπρεπε να τις καταβάλει καθώς όπως οι γυναίκες που έμειναν έγκυες φυσιολογικά έτσι και εκείνες έχουν τη δυνατότητα να θηλάσουν τα παιδιά τους.

Εάν μια γυναίκα έμεινε έγκυος με εξωσωματική γονιμοποίηση με δικό της ή ακόμη και δανεικό ωάριο, τίποτε δεν την τοποθετεί σε μειονεκτική θέση για να θηλάσει. Καθώς τα τελευταία χρόνια για ηθικούς λόγους αποφεύγονται οι εμφυτεύσεις πολλών εμβρύων, οι γυναίκες που είναι σε ενδιαφέρουσα μέσω εξωσωματικής, έχουν ελάχιστη πιθανότητα να γεννήσουν περισσότερα από δύο μωρά τη φορά, κάτι που θα δυσκόλευε το θηλασμό γιατί θα είχαν αρκετό γάλα αλλά όχι αρκετό χρόνο για αποκλειστικό θηλασμό όλων των παιδιών.

Τα φάρμακα της εξωσωματικής γονιμοποίησης δεν έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία της γαλουχίας. Εν κατακλείδι, όλες οι μέλλουσες μανούλες πρέπει να πιστεύουν ότι θα θηλάσουν εύκολα και καλά και αποβάλλοντας το άγχος όλα θα πάνε κατ' ευχήν.

Δρ. Άννα Πατσούρου
Παιδίατρος

* Περισσότερα για το θηλασμό μπορείτε να διαβάσετε στο βιβλίο της παιδιάτρου, Θηλασμός- Μία υπέροχη Εμπειρία, από τους Σύγχρονους Ορίζοντες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved