Ο θηλασμός μειώνει την έκθεση των βρεφών στο αρσενικό

Μια νέα έρευνα από το Κολέγιο Dartmouth στο Ανόβερο της Γερμανίας, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Environmental Health Perspectives, δείχνει ότι τα βρέφη που θηλάζουν εκτίθενται πολύ λιγότερο στο δηλητήριο αρσενικό, σε σχέση με εκείνα που δεν θηλάζουν.

Ο θηλασμός μειώνει την έκθεση των βρεφών στο αρσενικό

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα του αρσενικού στα ούρα των βρεφών που θηλάζουν ήταν πολύ χαμηλότερα σε σύγκριση με εκείνα τα βρέφη που τρέφονταν με ειδικό μη-μητρικό γάλα από σκόνη.

Η επικεφαλής της έρευνας, καθηγήτρια Kathryn Cottingham, υποστηρίζει ότι τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης δείχνουν ότι ο θηλασμός μπορεί να μειώσει την έκθεση του βρέφους στο αρσενικό και αυτό είναι ένα σημαντικό όφελος για τη δημόσια υγεία γενικότερα.

Το αρσενικό είναι ένα φυσικό στοιχείο που βρίσκεται στο νερό, στις πέτρες, στο χώμα, στον αέρα, καθώς και στα φυτά και τα ζώα. Οι πιο κοινές πηγές αρσενικού στον άνθρωπο εκτός από το νερό είναι τα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ειδών ρυζιού και γαλακτοκομικών προϊόντων. Στην περίπτωση του νερού ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι από το νερό που βγαίνει απευθείας από το έδαφος, όπως σε ένα πηγάδι.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved