Γίνεται να είμαι έγκυος και να έχω περίοδο;

«Γίνεται να είμαι έγκυος και να έχω περίοδο;» είναι ένα ερώτημα που έχει απασχολήσει πολλές γυναίκες είτε είναι μέλλουσες μαμάδες είτε όχι. Τι συμβαίνει τελικά;

Γίνεται να είμαι έγκυος και να έχω περίοδο;

Πολλές γυναίκες που βρίσκονται στο πρώτο τρίμηνο κύησης, μπορεί να δουν λίγο αίμα και αμέσως ανησυχούν ότι κάτι δεν πάει καλά με την εγκυμοσύνη τους. Άλλες γυναίκες βλέπουν το μηνιαίο επισκέπτη που λέγεται «περίοδος» και είναι σίγουρες ότι η μητρότητα αργεί ακόμα. Και όμως, ακόμα και αν μία γυναίκα είναι έγκυος, μπορεί στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης, να δει λίγο αίμα χωρίς ωστόσο να είναι κάτι ανησυχητικό.

Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα, είναι ότι απελευθερώνεται μία μικρή ποσότητα αίματος από τη μήτρα που οδηγεί σε μικρή αιμορραγία που κρατάει για δύο με τρεις μέρες. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις οι μέρες που εμφανίζεται η συγκεκριμένη αιμορραγία, συμπίπτει με τις ημέρες που η μέλλουσα μαμά θα περίμενε την περίοδό της, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Η ποσότητα του αίματος όμως, είναι πολύ μικρότερη και δε συνοδεύεται απαραίτητα από πόνους περιόδου.

Σε κάθε περίπτωση αν είστε έγκυος και δείτε αίμα, απευθυνθείτε αμέσως στο γυναικολόγο σας προκειμένου να σας διαβεβαιώσει ότι όλα κυλάνε καλά. Αν πάλι όχι, αλλά η περίοδος σας κράτησε λίγες μέρες, τα συμπτώματα της περιόδου ήταν λίγο πιο έντονα και προσπαθείτε να συλλάβετε, τότε ίσως πρέπει να πάρετε ένα τεστ εγκυμοσύνης!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved