ΘηλάΖΩ! Πανελλαδικός δημόσιος θηλασμός σε 50 πόλεις της χώρας

Χθες το πρωί τόσο στο Ζάππειο όσο και σε 50 ελληνικές πόλεις, διεξήχθη ο 5ος πανελλαδικός δημόσιος θηλασμός. Μητέρες από παντού συγκεντρώθηκαν και θήλασαν τα παιδιά τους δημόσια, θέλοντας να απενοχοποιήσουν το δημόσιο θηλασμό και ζητώντας με τον δικό τους μοναδικό τρόπο την επανεξοικείωση της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.

ΘηλάΖΩ! Πανελλαδικός δημόσιος θηλασμός σε 50 πόλεις της χώρας

Ο θεσμός διοργανώθηκε και φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού που διεξάγεται στη Χώρα μας την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη. (1-7 Νοεμβρίου)

262465246

Στην Αθήνα τη διοργάνωση του δημόσιου μητρικού θηλασμού, ανέλαβε η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Αττικής με την συνεργασία του «Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας» ενώ στη Θεσσαλονίκη την εκδήλωσή είχε αναλάβει και φέτος η ομάδα «Θεσσαλονίκη : Εγκυμοσύνη – Τοκετός - Θηλασμός» Υπο την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία και με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Γούλα Καλυψώ, όπως και τη Διοίκηση του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

573573567

Η συμμετοχή φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Το Ζάππειο γέμισε με γυναίκες- μανούλες, κάθε ηλικίας που θήλαζαν δημόσια τα παιδάκια τους, αλλά και με μέλλουσες μανούλες που απλά βρέθηκαν εκεί για ενημέρωση και για στήριξη. Γυναίκες από παντού ήρθαν σε επαφή και μοιράστηκαν τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους.

34652

Η εικόνα ήταν απλά μαγική! Γυναίκες να κάθονται στα σκαλιά του Ζαππείου, άλλες έχοντας και τα μεγαλύτερα παιδιά μαζί τους και άλλες έχοντας στην αγκαλιά τους μόνο τα μικρά τους πλασματάκια, θηλάζοντάς τα χωρίς κατακρίσεις και χωρίς δισταγμούς.

9767

* To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος είχε ως θέμα «Θηλασμός : Οφέλη για μια ΖΩΗ».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved