Δυσκολεύεσαι να θηλάσεις το μωρό σου; Μη το βάζεις κάτω! Οι σύμβουλοι θηλασμού θα σε βοηθήσουν!

Ο θηλασμός είναι μια πολύ ιδιαίτερη υπόθεση για κάθε μητέρα. Κάποιες φορές, ενώ τα έχεις προγραμματίσει όλα στο μυαλό σου, οι συνθήκες δεν είναι όσο ευνοϊκές θα ήθελες και το μωράκι σου δυσκολεύεται να θηλάσει.

Δυσκολεύεσαι να θηλάσεις το μωρό σου; Μη το βάζεις κάτω! Οι σύμβουλοι θηλασμού θα σε βοηθήσουν!

Αυτό συνέβη στη δική μου περίπτωση. Οι δύο εβδομάδες νωρίτερα που το αναγκάσαμε να βγει και οι τέσσερις μέρες στην θερμοκοιτίδα δυσκόλεψαν τα πράγματα. Αν και είχα κάνει όλες τις προετοιμασίες, είχα ψωνίσει τον απαραίτητο εξοπλισμό, είχα διαβάσει όλα τα σχετικά βιβλία και εγχειρίδια και είχα συμβουλευτεί μαμάδες που τα κατάφεραν, ο μικρός μου αρνιόταν να συνεργαστεί.

Εκεί ήταν που άκουσα για τους συμβούλους θηλασμού. Εθελόντριες μαμάδες που αναλαμβάνουν να σε καθοδηγήσουν, να σε ηρεμήσουν, να σε βοηθήσουν να καταφέρεις να θηλάσεις το μωρό σου. Έχουν τις απαραίτητες γνώσεις, είναι πιστοποιημένες και είναι έτοιμες να σου δώσουν ποιοτική, θεωρητική αλλά και πρακτική βοήθεια.

Αν και υπάρχουν πολλοί σύλλογοι για το αντίστοιχο θέμα που μπορείς να βρεις στο διαδίκτυο, στην Ελλάδα σωστές συμβουλές μπορούν να σου δώσουν κυρίως οι διεθνώς πιστοποιημένοι σύμβουλοι γαλουχίας IBCLC, οι σύμβουλοι θηλασμού της La Leche League Ελλάδας, γυναικολόγοι, παιδίατροι και μαίες με σχετική εκπαίδευση και πιστοποίηση στο αντικείμενο.

Φυσικά και είναι ευπρόσδεκτες οι συμβουλές φίλων και συγγενών, αλλά στη δική μου περίπτωση μόνο πανικό μου δημιουργούσαν. Γιατί το πιο σημαντικό είναι να είναι η μανούλα ήρεμη και χαλαρή. Να έχει αυτοπεποίθηση και χρόνο για να τα καταφέρει. Για εμάς τις λιγότερο τυχερές, που τα μωράκια μας δεν βολεύτηκαν αμέσως, η βοήθεια είναι απαραίτητη.

Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνει μια μαμά όταν αντιμετωπίζει αντίστοιχο πρόβλημα είναι να βρει μια σύμβουλο θηλασμού κοντά στην περιοχή της. Στο διαδίκτυο υπάρχει λίστα με τις διαθέσιμες ανά περιοχή και όλα τα στοιχεία επικοινωνίας τους. Με ένα απλό τηλέφωνο στην σύμβουλο, θα πάρει τις πρώτες χρήσιμες πληροφορίες. Με αγάπη και διακριτικότητα, χωρίς δεικτική σκέψη και παρατηρήσεις. Από εκεί και πέρα οι δύο γυναίκες μπορούν να κρατούν τηλεφωνική επικοινωνία αν τα πράγματα βελτιωθούν γρήγορα, αλλά σε περίπτωση ανάγκης μπορεί η μητέρα να ζητήσει από τη σύμβουλο να την επισκεφτεί στο σπίτι της.

Η εμπειρία έχει δείξει ότι οι πιστοποιημένοι σύμβουλοι γαλουχίας συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση πρακτικών του μητρικού θηλασμού και αυξάνουν τα ποσοστά επιτυχίας. Μη διστάσετε να ζητήσετε τη βοήθειά τους γιατί ο μόνος που μπορεί να καταλάβει το πρόβλημά σας όταν θέλετε να θηλάσετε και δεν μπορείτε, είναι μια μανούλα που το έχει περάσει!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved