Πότε πρέπει να πείτε τέλος στον θηλασμό!

Στο θηλασμό η μεγάλη απόφαση ανήκει σε εσάς και όχι στο παιδί σας. Αυτό γιατί το μωρό νιώθει οικεία με το στήθος σας και ποτέ δεν θα είναι έτοιμο να κόψει στο στήθος, αν δεν κάνετε εσείς το πρώτο βήμα. Έτσι λοιπόν πριν μπείτε σε αυτή τη διαδικασία, απαντήστε στον εαυτό σας στο εξής ερώτημα: «Είστε έτοιμη να σταματήσετε»;

Πότε πρέπει να πείτε τέλος στον θηλασμό!

Πρωταρχικός σας στόχος είναι το μωρό σας, για τους πρώτους έξι μήνες να τρέφεται αποκλειστικά και μόνο με το μητρικό γάλα και να συνεχίσει το θηλασμό πιο αραιά μέχρι το τέλος του πρώτου του χρόνου, τουλάχιστον έτσι συστήνει η Ελληνική Παιδική Ακαδημία.

Για να καταφέρετε να κόψετε το θηλασμό με επιτυχία και χωρίς γκρίνιες, πρώτα από όλα θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας είναι ικανό να χρησιμοποιήσει μπιμπερό. Αρχικά θα πρέπει να μάθει να πίνει με το μπιμπερό εναλλάξ μία μητρικό γάλα και μία φόρμουλα, ώστε να συνηθίσει σιγά σιγά την γεύση του ξένου γάλακτος. Να θυμάστε πως τα παιδιά δεν δέχονται το αγελαδινό γάλα μέχρι και το τέλος του πρώτου χρόνου.

Δίνετε το μπιμπερό στον μπαμπά και αφήστε τον να ταΐσει εκείνος το μωρό και καθιερώστε μια νέα ρουτίνα που η τελευταία δραστηριότητα της μέρας σας θα είναι ένα παραμύθι ή το μπανάκι του και όχι ο θηλασμός που είχε συνηθίσει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved