Πρέπει να πλύνω τα ρούχα που μόλις αγόρασα, πριν τα φορέσω;

Είναι του κουτιού, απαλά σαν μετάξι, μυρίζουν υπέροχα και λαχταρούμε να τα φορέσουμε αμέσως! Τι κάνουμε λοιπόν; Βάζουμε τα ρούχα στο πλυντήριο ή τα φοράμε χωρίς δεύτερη σκέψη; 

Πρέπει να πλύνω τα ρούχα που μόλις αγόρασα, πριν τα φορέσω;

Το σωστό είναι να πλύνετε τα ολοκαίνουρια ρούχα σας πριν τα φορέσετε, καθώς μπορεί να περιέχουν χημικά προϊόντα που ενδέχεται να βλάψουν την υγεία σας. Πράγματι, τα χημικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των ενδυμάτων, όπως η χλωρίνη, μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό και αλλεργική αντίδραση στο δέρμα.

Στα μοτίβα, στα σχέδια και στις στάμπες που διακοσμούν τα ρούχα ανιχνεύονται συχνά ίχνη φθαλικών ενώσεων, δηλαδή ουσιών που χρησιμοποιούνται ως πλαστικοποιητές. Οι εν λόγω ουσίες είναι επικίνδυνες μόνο σε περίπτωση κατάποσής τους, ωστόσο χρειάζεται προσοχή με τα παιδιά που πολλές φορές βάζουν στο στόμα τα ρούχα τους. Τα ενδύματα μπορεί επίσης να περιέχουν υπολείμματα αλκαλικών χημικών ουσιών που θεωρούνται ερεθιστικοί παράγοντες.

Για να φτιάξουν τα υπέροχα κάτασπρα μπλουζάκια τους, οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκαλικές ενώσεις. Ουδείς λόγος ανησυχίας! Φροντίστε να πλένετε πάντα τα καινούργια ρούχα πριν τα φορέσετε και έτσι θα αποφεύγετε τους πιθανούς κινδύνους ερεθισμού που συνδέονται με αυτά τα υπολείμματα των χημικών ουσιών.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Το είδος ρουχισμού που μόλις αγοράσατε έχει στην ετικέτα του σύμβολα για τον τρόπο φροντίδας του; Αν τα σύμβολα είναι ελάχιστα ή ανύπαρκτα, προσέξτε! Το καινούργιο ρούχο σας μάλλον δεν πληροί τα ευρωπαϊκά κριτήρια ποιότητας. Ελέγξτε για ερεθισμούς στο δέρμα...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved