Ποια είναι τα κλασικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης;

Πολύ πριν κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης, το σώμα σας θα σας «μαρτυρήσει» αν είστε έγκυος ή όχι!

Ποια είναι τα κλασικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης;

Σας δίνουμε μια λίστα με τα πρώτα συμπτώματα εγκυμοσύνης. Σε κάθε περίπτωση όμως για να βεβαιωθεί μια γυναίκα αν πραγματικά είναι έγκυος θα πρέπει να επισκεφθεί τον γυναικολόγο της.

-Απουσία περιόδου. Αυτό είναι το πρώτο και πιο αξιόπιστο σημάδι αν έχετε έναν τακτικό έμμηνο κύκλο. Αν και είναι πιθανόν να έχετε ελαφρά αιμορραγία ή κηλίδες κατά το χρονικό διάστημα περίπου που αναμένετε την περίοδό σας, ακόμη και αν είστε έγκυος. Αν δεν έχετε τακτικό κύκλο, μπορεί να παρατηρήσετε ορισμένα από τα άλλα συμπτώματα της εγκυμοσύνης πριν παρατηρήσετε την απουσία της περιόδου σας.

-Αίσθημα κόπωσης. Μπορεί να αισθανθείτε ασυνήθιστη κούραση τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης σας. Αυτό οφείλεται στα αυξανόμενα επίπεδα της ορμόνης προγεστερόνης.

-Αίσθημα ναυτίας. Μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε ναυτία, και ακόμη τάση για εμετό μεταξύ της 2ης και 8ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης. Αν και αυτό ονομάζεται συνήθως «πρωινή αδιαθεσία» μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας.

-Αλλαγές στο στήθος. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι οι μαστοί σας μεγαλώνουν και αισθάνεστε μεγαλύτερο πόνο ή γαργάλημα (όπως το αισθάνονται ορισμένες γυναίκες ακριβώς πριν παρουσιαστεί η περίοδός τους) στις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης. Επιπλέον, οι φλέβες στους μαστούς μπορεί να είναι εντονότερες και οι θηλές πιο σκουρόχρωμες.

-Πολύ συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα. Περίπου 6-8 εβδομάδες μετά τη σύλληψη μπορεί να σηκώνεστε τη νύχτα για να πηγαίνετε στην τουαλέτα. Ορισμένες έγκυες γυναίκες, επίσης, παρατηρούν ότι έχουν «ακράτεια» όταν βήχουν, γελούν ή φτερνίζονται.

-Μεταπτώσεις της διάθεσης και στρες. Μπορεί να αισθάνεστε γρήγορες αλλαγές στη διάθεση στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης και, ακόμη και ν" αρχίσετε να κλαίτε, ορισμένες φορές χωρίς να γνωρίζετε γιατί. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας των αλλαγών στα επίπεδα των ορμονών στον οργανισμό, αλλά και στη συνειδητοποίηση της μητρότητας που σας κάνει να νιώθετε πιο τρυφερή, πιο ευάλωτη, πιο ευσυγκίνητη, πιο μαμά!

-Αλλαγή των προτιμήσεων στο φαγητό. Μπορεί να αρχίσουν να μη σας αρέσουν ορισμένα τρόφιμα όπως το τσάι, ο καφές ή τα λιπαρά τρόφιμα. Ορισμένες γυναίκες, επίσης, αισθάνονται μεγάλη επιθυμία για τρόφιμα που συνήθως δεν τους αρέσουν.

-Πονοκέφαλοι: Στην αρχή της εγκυμοσύνης οι ορμονικές αλλαγές προκαλούν αυξημένη κυκλοφορία του αίματος που μπορεί με τη σειρά της να προκαλέσει συχνούς αλλά ήπιας έντασης πονοκεφάλους.

-Δυσκοιλιότητα: Η δυσκοιλιότητα είναι αρκετά συνηθισμένο σύμπτωμα της εγκυμοσύνης. Η αύξηση της προγεστερόνης κάνει τις τροφές να περνούν πιο αργά από το έντερο γεγονός που μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα.

-Αυξημένη θερμοκρασία σώματος: Η βασική θερμοκρασία σώματος είναι η θερμοκρασία που έχετε τη στιγμή που ξυπνάτε το πρωί. Ανεβαίνει ελαφριά αμέσως μετά την ωορρηξία και παραμένει σε αυτό το επίπεδο μέχρι την επόμενη περίοδο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved