Και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα επιβλαβή για την υγεία των παιδιών

Αν και μέχρι τώρα θεωρούσαμε ότι το κανονικό τσιγάρο έχει επιβλαβείς ουσίες και ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια πιο υγιής εναλλακτική λύση, αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται για να αποδείξουν πως το δεύτερο έχει κι αυτό επιπτώσεις στην υγεία μας.

Και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα επιβλαβή για την υγεία των παιδιών

Τελευταίες έρευνες, δείχνουν πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι επικίνδυνο ιδιαίτερα για τα παιδιά. Οι περισσότεροι χρήστες δηλώνουν άγνοια για την τοξικότητα της νικοτίνης που εμπεριέχεται στην αμπούλα του.

Ωστόσο, εκατοντάδες κλήσεις καταγράφονται κάθε χρόνο στην Αμερική για δηλητηρίαση από τα υγρά που περιέχονται στις ειδικές αμπούλες. Το 2013, τα κέντρα δηλητηρίασης στις ΗΠΑ δέχτηκαν 1.351 κλήσεις, αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με το 2011.

Η συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών αφορά παιδιά, τα οποία συνήθως κάνουν εμετό και μετά μπορεί να εμφανίσουν σπασμούς. Μάλιστα πολλά παιδιά πέφτουν θύματα της σήμανσης σε ορισμένα ηλεκτρονικά τσιγάρα που κυκλοφορούν με γεύσεις όπως σοκολάτα και τσιχλόφουσκα.

Ο Λι Κάντρελ, καθηγητής Φαρμακολογίας και διευθυντής του Κέντρου Δηλητηριάσεων του Σαν Ντιέγκο επισημαίνει πως η νικοτίνη είναι μια από τις ισχυρότερες φυσικές τοξίνες που γνωρίζουμε και πως ένα κουταλάκι υγρού για το γέμισμα ηλεκτρονικού τσιγάρου, με συγκέντρωση μόλις 10mg/ml μπορεί να προκαλέσει θάνατο σε ένα παιδί, ή ακόμα και σε έναν ενήλικα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved