Εχω πολυκυστικές ωοθήκες. Θα μπορέσω να κάνω παιδί;

Πολλές γυναίκες οι οποίες έχουν διαγνωσθεί με το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, αγωνιούν για το αν θα καταφέρουν να κάνουν παιδί.

Εχω πολυκυστικές ωοθήκες. Θα μπορέσω να κάνω παιδί;

Περίπου το 15-20% του γυναικείου πληθυσμού σε αναπαραγωγική ηλικία έρχεται αντιμέτωπο με το πρόβλημα των πολυκυστικών. Σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για ένα από τα πλέον συνηθισμένα ορμονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και η διάγνωση μπορεί να γίνει τόσο με υπέρηχο όσο και με ειδικές εξετάσεις αίματος.

Είναι γεγονός ότι το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών αποτελεί την πιο κοινή αιτία υπογονιμότητας, μιας και το βασικότερο σύμπτωμα είναι η ακανόνιστη έμμηνος ρύση.

Έτσι προτού αποφασίσει μία γυναίκα να κάνει παιδί, θα πρέπει να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις. Στην περίπτωση που διαγνωσθεί με το σύνδρομο αυτό, καλό είναι να συζητήσει με τον γιατρό της τα διάφορα ιατρικά προβλήματα τα οποία είναι συνυφασμένα με τις πολυκυστικές.

Αυτό που τονίζουν οι ειδικοί είναι ότι μία γυναίκα με πολυκυστικές θα πρέπει να διατηρείται σε ένα συγκεκριμένο σωματικό βάρος. Όσο πιο αδύνατη μάλιστα είναι , τόσο πιο υγιής θα είναι η ίδια, και φυσικά και το έμβρυο.

Τέλος ο κίνδυνος της αποβολής είναι λίγο υψηλότερος συγκριτικά με μία γυναίκα που δεν έχει πολυκυστικές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved