Θηλασμός ή μπιμπερό;

Το μητρικό γάλα είναι η ιδανικότερη τροφή για ένα νεογέννητο.

Θηλασμός ή μπιμπερό;

Περιέχει όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ένα μωρό για να μεγαλώσει σωστά. Αυτό είναι κάτι που δεν το λέμε εμείς, αλλά χιλιάδες έρευνες έχουν γίνει για τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει και στην μετέπειτα ζωή του παιδιού.

Κάτι που δεν γνωρίζουν αρκετοί είναι ότι το μητρικό γάλα, περιέχει στοιχεία τα οποία λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας από συγκεκριμένα βακτήρια τα οποία είναι επικίνδυνα και βλαβερά για το μωρό.

Οι πρώτοι έξι μήνες το μωρό καλό είναι να θηλάζει, σύμφωνα με τους ειδικούς, εφόσον βέβαια η μητέρα έχει γάλα. Μάλιστα μπορεί να συνεχιστεί κι αργότερα, συμπληρωματικά και με άλλες τροφές.

Το αγελαδινό γάλα που δεν είναι επεξεργασμένο δεν θα πρέπει να δίνεται σε μωρά κάτω του ενός έτους, ενώ το άπαχο και το χαμηλό σε λιπαρά, δεν θα πρέπει να χορηγείται σε παιδιά κάτω των 2 ετών.

Ο θηλασμός θα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή μίας μητέρας. Δεν κάνει μόνο καλό στην ίδια, αλλά και στο παιδί της. Ωστόσο επειδή κάποιες γυναίκες δεν μπορούν να θηλάσουν ή έχουν μικρές ποσότητες γάλατος, καλό είναι να έρχονται σε συνεννόηση με το γιατρό τους, ώστε να βρεθεί λύση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved