Γιατί επιλέγω να φροντίζω τον εαυτό μου, την υγεία μου, την οικογένειά μου

Υπάρχουν κάποιες συμβουλές που λίγο-πολύ όλες οι σύγχρονες μαμάδες έχουμε ακούσει.

Γιατί επιλέγω να φροντίζω τον εαυτό μου, την υγεία μου, την οικογένειά μου

Μία από αυτές, συνήθως από φίλους κι αγαπημένους, είναι εκείνη που λέει «να φροντίζεις τον εαυτό σου». Πράγματι, είναι αυτονόητο πως μια υγιής μαμά μπορεί να αντεπεξέρχεται καλύτερα στις υποχρεώσεις της και τη φροντίδα της οικογένειάς της. Αυτό που δεν είναι δεδομένο ή ευκόλως εννοούμενο είναι το πώς θα το πετύχουμε αυτό, σε μια καθημερινότητα που «τρέχει» με ιλιγγιώδεις ταχύτητες και που «όλα» παιρνούν από τα χέρια μας;

Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ, για μια ζωή γεμάτη υγεία και ευεξία

Υγιής μαμά, ευτυχισμένη οικογένεια – θα μπορούσε να είναι το moto μας, καθώς το βλέπουμε να επιβεβαιώνεται καθημερινά στην πράξη: Όταν είμαστε καλά, φροντίζουμε τα πάντα γύρω μας - και τα πρακτικά και τα πνευματικά - με την ίδια ορμή και την ίδια ζέση κάθε, μα κάθε φορά. Διότι είμαστε δυνατές και μπορούμε και να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας και να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι μαζί τους, γεμίζοντάς τα χαρά. Είμαστε δυνατές και καταφέρνουμε να κάνουμε όλη την οικογένειά μας ευτυχισμένη.

Πώς, όμως, θα είναι καλά και υγιής κάθε μαμά; Τι πρέπει να έχουμε στον νου μας για να το πετυχαίνουμε; «Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ», αυτό οφείλουμε να θυμόμαστε, να εφαρμόζουμε στην καθημερινότητά μας και να προσπαθούμε να βάζουμε τον εαυτό μας – σε αυτό το επίπεδο – πάνω από όλα και όλους! Σύμμαχός μας σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι άλλος από τον φαρμακοποιό μας, ο οποίος θα μας συμβουλεύσει και θα μας στηρίξει για να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Μην ξεχνάμε, πως κατά βάση, πρόκειται για μία επιλογή ζωής: Απλές, καθημερινές κινήσεις που εντάσσονται στη ρουτίνα μας και έχουν ως αποτέλεσμα την υγεία μας και, κατά συνέπεια, την οικογενειακή ευεξία.

Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ, λοιπόν και διασφαλίζουμε την πρόληψη, το σημείο κλειδί για την υγεία του οργανισμού, αλλά και την έγκαιρη αντιμετώπιση, που είναι εξίσου σημαντική για κάθε ασθένεια ή ενόχληση που αισθανόμαστε.

efex 2

Έξι άξονες για υγιείς μαμάδες

Φροντίζουμε να είμαστε και να παραμένουμε υγιείς 365 ημέρες τον χρόνο, δίνοντας έμφαση σε διάφορα στοιχεία που ενδέχεται να επηρεάζουν την αυτοφροντίδα μας. Για παράδειγμα, η εποχικότητα – αλλιώς θα φροντίσουμε τον εαυτό μας τον χειμώνα εν όψει ιώσεων και κρυολογημάτων και πιθανώς θα χρειαστούμε συμπληρώματα βιταμίνης C και διαφορετικά την άνοιξη που κάνουν την εμφάνισή τους οι αλλεργίες ή η τριχόπτωση, που επίσης μπορούμε να φροντίσουμε με τα κατάλληλα σκευάσματα που θα προτείνει ο φαρμακοποιός μας.

Αναλυτικότερα, είναι καλό να έχουμε στον νου μας τους έξι άξονες που συμβάλλουν τα μέγιστα για να πετύχουμε αυτό που επιδιώκουμε, το Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ:

  • Φροντίζουμε για την υγεία του αναπνευστικού μας συστήματος
  • Φροντίζουμε να ανακουφίζουμε το σώμα μας από τον πόνο
  • Φροντίζουμε να θωρακίζουμε τον οργανισμό μας
  • Φροντίζουμε για την καλή υγεία του δέρματός μας
  • Φροντίζουμε για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος
  • Φροντίζουμε για την καλή υγεία των ματιών μας
efex 3.jpg

Συνδετικός κρίκος όλων των παραπάνω δεν είναι άλλος από τον φαρμακοποιό μας. Σε εκείνον θα αποταθούμε για να μιλήσουμε για όσα μας απασχολούν σχετικά με την υγεία μας, εκείνος μπορεί να μας συμβουλεύσει σε ό,τι χρειαζόμαστε και να μας καθοδηγήσει ως προς το ποια είναι η καλύτερη επιλογή που μπορούμε να ακολουθήσουμε. Ένας «οδηγός» σχετικά με την φροντίδα του εαυτού μας, που είναι πάντα διαθέσιμος, ακούει τις ανάγκες μας και μας καθοδηγεί.

Στην εποχή μας ειδικά, είναι θέμα κρίσιμο το να έχουμε την ικανότητα να φροντίζουμε την υγεία μας, καταρρίπτοντας μύθους και ανακαλύπτοντας αλήθειες, ώστε να δημιουργήσουμε τη δική μας πυξίδα για μια πιο υγιή ζωή. Θέματα υγείας που μας απασχολούν καθημερινά (παθήσεις στο αναπνευστικό, ανακούφιση από τον πόνο, ενίσχυση του οργανισμού μας με βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής, δερματολογική φροντίδα, γαστρεντερικά θέματα, φροντίδα των ματιών) έχουν τη λύση τους και αυτή βρίσκεται στο φαρμακείο της γειτονιάς.

efex 3

Ο φαρμακοποιός γνωρίζει πώς θα μας βοηθήσει να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές τόσο για να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας προληπτικά όσο και για να δράσουμε ταχύτατα και έγκαιρα για να περιορίσουμε ό,τι μας ενοχλεί. Προϊόντα για την ανακούφιση από μυϊκούς πόνους, αλλεργίες, ξηροφθαλμία, αλλά και συμπληρώματα βιταμίνης D ή όποιας άλλης χρειάζεται ο οργανισμός μας, βρίσκουμε ανά πάσα στιγμή στο φαρμακείο της γειτονιάς. Με φροντίΖΩ ΚΑΛΑ, είναι το moto μας και ο Σύνδεσμος ΕΦΕΧ, μέσα από την αντίστοιχη καμπάνια, μας συστήνει τη σημασία της φροντίδας του εαυτού μας.

Με φροντίΖΩ ΚΑΛΑ για να είμαστε ενημερωμένες, υγιείς και χαρούμενες μαμάδες για τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας, για εμάς τις ίδιες!

Δείτε περισσότερα:

WEB SITE Με φροντίΖΩ ΚΑΛΑ
FACEBOOK Mε ΦροντίZΩ ΚΑΛΑ
INSTAGRAM @ mefrontizwkala
YOUTUBE Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ!

DPG Network
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved