Αλλεργίες & άσθμα: Πώς θα καθαρίσετε τον αέρα στους κλειστούς χώρους (εικόνες)

Η καλή ποιότητα του αέρα στους κλειστούς χώρους είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία.

Αλλεργίες & άσθμα: Πώς θα καθαρίσετε τον αέρα στους κλειστούς χώρους (εικόνες)

Μελέτες έχουν συσχετίσει τη φτωχή ποιότητα του αέρα με περισσότερα προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με την Καναδική Πνευμονολογική Εταιρεία, η φτωχή ποιότητα του αέρα στον εργασιακό χώρο, μπορεί να επιδεινώσει τις αλλεργίες και το άσθμα, να προκαλέσει ερεθισμό στα μάτια, τη μύτη και τον λαιμό, ή να οδηγήσει σε κόπωση, ναυτία ή λοιμώξεις.

Τα συμπτώματα αυτά βραχυπρόθεσμα επηρεάζουν την παραγωγικότητα, αλλά μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσουν στην ανάπτυξη νόσων, την ανάγκη απουσίας από τη δουλειά για λόγους υγείας και την απώλεια εισοδήματος.

Αντίστοιχα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι ο φτωχός αερισμός των κτηρίων επιτρέπει τη συσσώρευση ρύπων από τα υλικά κατασκευής του κτηρίου, την χρήση καυσίμων και τις φυσικές εκπομπές ραδονίου.

Επιπλέον, η μούχλα που αποτελεί παράγοντα κινδύνου για αναζωπυρώσεις αλλεργιών όπως το άσθμα, ανθεί στους ελλιπώς αεριζόμενους χώρους. Ακόμα και ξενιστές, όπως τα κουνούπια, αποτελούν μεγαλύτερη απειλή σε χώρους με παγιδευμένο αέρα. Μάλιστα ο Οργανισμός υπολογίζει πως η βελτίωση του φυσικού αερισμού μπορεί να μειώσει τις πνευμονοπάθειες έως και 20%.

Τι μπορείτε να κάνετε:

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved