Επισκέπτεται κέντρο χημειοθεραπείας, αλλά δεν έχει καρκίνο... Μία αληθινή ιστορία

Ο Χάρι Ντάντισον Ντιούι, γνωστός ως Ντάν, εδώ και τέσσερα χρόνια πηγαίνει δύο φορές την εβδομάδα στο κέντρο που γίνονται χημειοθεραπείες, στο νοσοκομείο του Μπομοντ. Δεν κάνει ο ίδιος θεραπεία αλλά προσπαθεί να προσφέρει χαρά στον κόσμο που είναι εκεί.

Επισκέπτεται κέντρο χημειοθεραπείας, αλλά δεν έχει καρκίνο... Μία αληθινή ιστορία

Πολλοί άνθρωποι βρίσκονται εκεί και κάνουν θεραπεία για να καταφέρουν να καταπολεμήσουν τον καρκίνο, οι περισσότεροι μάλιστα είναι μόνοι τους. Όμως ο Νταν πηγαίνει κάθε εβδομάδα εκεί για να τους κάνει λίγο πιο χαρούμενος στην δύσκολη αυτή φάση της ζωής τους. Μπαίνει πάντα στην αίθουσα με ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπο και με επιμονή να τους κάνει όλους να χαμογελάσουν και να νιώσουν καλύτερα. Μάλιστα, κάθε φορά αγοράζει καφέ για όλους ή οτιδήποτε άλλο επιτρέπει η θεραπεία τους από κοντινό κατάστημα σνακς.

Αυτή η απίστευτη ιστορία αλτρουισμού και αλληλεγγύης ξεκίνησε όταν ο πατέρας του Νταν έκανε χημειοθεραπείες για να θεραπευτεί από τον καρκίνο. Μια μέρα που τον είχε επισκεφτεί στο νοσοκομείο, σηκώθηκε να πάρει ένα καφέ και ρώτησε και τους άλλους αν θέλουν να τους φέρει. Μόλις είδε πόσο χάρηκαν οι υπόλοιποι ασθενείς με αυτή την κίνηση αποφάσισε πως θέλει να κάνει τους ανθρώπους που νοσηλεύονται, να νιώθουν πιο όμορφα.

Έτσι ξεκίνησε δύο φορές την εβδομάδα να πηγαίνει και να τους αγοράζει καφέ. Σε όλους! Νοσοκόμες, γιατρούς και ασθενείς. Δεν ζητάει τίποτα σαν αντάλλαγμα μόνο να τους βλέπει να χαμογελάνε. Δεν ζητάει την προσοχή κανενός, και απλώς ελπίζει ότι οι άνθρωποι που θα εισπράξουν την καλοσύνη του, θα θελήσουν μια μέρα να την ανταποδώσουν σε άλλους ανθρώπους και οι ίδιοι.

Μάλιστα η υπεύθυνη του συγκεκριμένου καταστήματος παρασκευής σνακς και καφέδων, από τις πολλές φορές που τον είδε να αγοράζει καφέδες για τους ασθενείς, αποφάσισε να γίνει η μεγαλύτερη φαν του και να τον βοηθήσει όσο μπορεί.

Έτσι δημιούργησε μια σελίδα στο Facebook όπου συγκέντρωσε πληροφορίες για τον σκοπό του Νταν, ελπίζοντας πως ο κόσμος θα μπορούσε να κάνει δωρεές ώστε να αγοράζει ο Νταν τους καφέδες και ό,τι χρειάζεται για τους ασθενείς χωρίς να πληρώνει ο ίδιος με δικά του χρήματα. Τελικά η σελίδα έγινε πολύ δημοφιλής και βρήκε πολλούς υποστηρικτές, με αποτέλεσμα ο Νταν να μαζέψει αρκετά χρήματα.

Μέχρι σήμερα, συνεχίζει τον σκοπό του με τη βοήθεια τον ανθρώπων που υποστήριξαν την ενέργειά του και μάλιστα πλέον επισκέπτεται τρία διαφορετικά νοσοκομεία κάθε εβδομάδα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved