«Μαμά, μήπως φταίω εγώ που έχεις καρκίνο;»

Μία 42χρονη γυναίκα αποκαλύπτει τις δύσκολες ώρες που έζησε, όχι μόνο γιατί είχε να αντιμετωπίσει την ασθένειά της αλλά και την ψυχολογική πίεση των παιδιών της που ένιωθαν ένοχα για ό,τι συνέβαινε στη μητέρα τους.

«Μαμά, μήπως φταίω εγώ που έχεις καρκίνο;»

Ο λόγος για την Ρόζι Σάδερλαντ, μία χωρισμένη μαμά η οποία έχει δύο κόρες και ζει μαζί τους στο Εδιμβούργο. Τον Ιανουάριο του 2012 διαγνώστηκε ότι είχε καρκίνο του μαστού. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνο το διάστημα, όταν μετά τη διάγνωση, κάθισα τις κόρες μου κάτω για να τους πω ότι είχα καρκίνο του μαστού» λέει η 42χρονη γυναίκα. Και συνεχίζει: «Η Κέιτ ήταν τότε εννέα χρονών και με άκουγε με μεγάλη προσοχή σ' αυτό που της έλεγα.

Όμως η Έμμα, που ήταν 12 τότε, πήρε ένα μαξιλάρι και κάλυψε το πρόσωπό της όταν άκουσε τη λέξη «Καρκίνος» και το κράτησε εκεί, σαν να είχε σοκαριστεί». Η πιο δύσκολη στιγμή για την Ρόζι συναισθηματικά ήταν όταν η μεγάλη της κόρη τη ρώτησε χωρίς περιστροφές αν επρόκειτο να πεθάνει. «Δεν θα πάω πουθενά, θα μείνω εδώ» της είπε η μητέρα της καθησυχάζοντάς την.

Δεν έκλαιγε η μικρή όμως εκεί που σοκαρίστηκε η Ρόζι ήταν όταν η Έμμα τη ρώτησε: «Μαμά φταίω εγώ που έχεις καρκίνο;». Η καρδιά της Ρόζι ράγισε και φυσικά είπε στην κόρη της πως σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να φταίει εκείνη για την ασθένειά της. Η Ρόζι πλέον ήταν αποφασισμένη να αντιμετωπίσει με κάθε τρόπο την ασθένειά της και πράγματι τα κατάφερε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved