Εγκυμοσύνη και περίοδος! Πώς είναι δυνατόν;

Θα έχετε ακούσει γυναίκες που έχουν γίνει μητέρες, πως τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης τους, είχαν συγχρόνως και περίοδο!

Εγκυμοσύνη και περίοδος! Πώς είναι δυνατόν;

Πώς γίνεται αυτό, θα σκεφτεί κανείς και είναι απόλυτα φυσιολογική αντίδραση εφόσον πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές διαδικασίες του γυναικείου σώματος. Όταν μία γυναίκα είναι έγκυος τα τοιχώματα της μήτρας χοντραίνουν ώστε να φιλοξενηθεί το έμβρυο ενώ το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει κατά τη διάρκεια της περιόδου καθώς οι ιστοί του αίματος που κάθονται στα μητρικά τοιχώματα, αποβάλλονται από τον οργανισμό.

Θα αναρωτηθείτε και πάλι: Πώς γίνεται μερικές γυναίκες να αντιμετωπίζουν μία τέτοια κατάσταση, δηλαδή να έχουν και περίοδο και να είναι έγκυες; Αυτό συμβαίνει γιατί πρόκειται για σοβαρές ορμονικές αλλαγές στο σώμα τους και πάνω σε αυτό το σοκ εμφανίζουν μία σύντομη αιμορραγία η οποία όμως δεν πρέπει να είναι ανησυχητική. Εάν έχετε διαπιστώσει ότι είστε έγκυος με εξέταση αίματος και συνεχίζετε να έχετε τέτοιου είδους αιμορραγίες, θα πρέπει να ενημερωθείτε από τον γυναικολόγο σας για τις κινήσεις σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved