Τα επτά New Υear's Reslutions που κάθε μαμά πρέπει να έχει το 2020

Νέα χρονιά, νέοι στόχοι! 

Τα επτά New Υear's Reslutions που κάθε μαμά πρέπει να έχει το 2020

Χθες το βράδυ μικροί μεγάλοι, αποχαιρετήσαμε το 2019 και γιορτάσαμε τον ερχομό του νέου έτους. Μία νέα χρονιά, ένα νέο ξεκίνημα, βρίσκεται μπροστά μας και πρέπει να το αξιοποιήσουμε στο έπακρον.

Μπορεί η σημερινή μέρα να μη διαφέρει σε τίποτα από τη χθεσινή, η Πρωτοχρονιά όμως, είναι η ιδανική αφορμή για να σκεφτούμε τα "θέλω" μας και να θέσουμε τους στόχους μας για τους επόμενους μήνες.

Ζήσε το "τώρα"

Ναι, ναι μπορεί να ακούγεται ρομαντικό και κοινότυπο, είναι όμως πολύ σημαντικό και ουσιαστικό. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι απίστευτα γρήγοροι και οι μήνες κυλάνε χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Ας μην αφήσουμε για αύριο τη βόλτα που υποσχεθήκαμε στο παιδί μας. Ας μην αφήνουμε της έγνοιες της δουλειές να κυριαρχούν στο μυαλό μας όταν επιστρέφουμε σπίτι και έχουμε μόλις δύο ή τρεις ώρες να παίξουμε και περάσουμε εποικοδομητικό χρόνο με την οικογένειά μας. Ας ζήσουμε λοιπόν το "τώρα" και ας δώσουμε στην κάθε στιγμή την τη σημασία που της αξίζει.

Βάλε όρια στη δουλειά

Μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο, είναι σημαντικό όμως να μην κουβαλάμε τη δουλειά και στο σπίτι. Ας αποφύγουμε να κοιτάμε τα e-mail μετά τις έξι το απόγευμα. Ας μην μείνουμε δύο ώρες παραπάνω στο γραφείο για κάτι που μπορεί να γίνει και αύριο.

Βάλε όρια στην αυστηρότητα

Ασφαλώς και πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα στην καθημερινότητα του σπιτιού και των παιδιών, ωστόσο κάποιες φορές δεν πειράζει να ξεφεύγουμε από αυτό. Ένα βράδυ ας μην μαγειρέψουμε, ας παραγγείλουμε κάτι απ' έξω και ας απολαύσουμε όλοι μαζί μία ταινία ακόμα και να τα παιδιά δεν πάνε τελικά για ύπνο στις εννέα.

Μην ξεχνάς ότι εσύ δίνεις το παράδειγμα

Τα παιδιά μιμούνται συμπεριφορές και κινήσεις και οι πρώτοι από τους οποίους παραδειγματίζονται είναι οι γονείς. Αν για παράδειγμα, θέλουμε να καλλιεργήσουμε οικολογική συνείδηση στο παιδί μας, εμείς πρώτοι πρέπει να του δείξουμε το δρόμο έμπρακτα. Ας ξεκινήσουμε ανακύκλωση και σταδιακά θα γίνει για τόσο για αυτό, όσο και για εμάς στάση ζωής.

Βάλε περισσότερο την άσκηση στη ζωή σου

Τα οφέλη της γυμναστικής σε σωματικό και πνευματικό επίπεδο, είναι γνωστά. Ας αυξήσουμε τους οικογενειακούς περιπάτους στον πόλη ή στην εξοχή. Ας χρησιμοποιούμε λιγότερο το αυτοκίνητο. Ας κάνουμε την άσκηση, οικογενειακή δραστηριότητα που θα επιδιώκουμε και θέλουμε να απολαύσουμε.

Μην ξεχνάς, είσαι και σύζυγος, όχι μόνο μητέρα

Σαφώς τα παιδιά έχουν προτεραιότητα, μία οικογένεια όμως, παραμένει δεμένη όταν και οι γονείς είναι καλά μεταξύ τους. Ας αφιερώσουμε λίγο παραπάνω χρόνο στον σύντροφό μας. Αυτό θα προσφέρει προσωπική αλλά και οικογενειακή ισορροπία.

Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου

Μπορεί να φαντάζει αδύνατο, δεν είναι όμως. Είναι σημαντικό να αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας, έστω και πέντε λεπτά την ημέρα. Αυτά τα πέντε λεπτά τονώνουν τη διάθεσή μας και μας δίνουν παραπάνω ενέργεια για να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις και τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved