Αυτή η μαμά βρήκε τον τέλειο τρόπο για να οργανώσει την παιδική ντουλάπα! (pics)

Ένας μεγάλος πονοκέφαλος για όλες τις μαμάδες είναι η οργάνωση της ντουλάπας των παιδιών και πώς θα συμμαζέψει το χάος που δημιουργείται κάθε φορά που ένα ρούχο βγαίνει από τη θέση του.

Αυτή η μαμά βρήκε τον τέλειο τρόπο για να οργανώσει την παιδική ντουλάπα! (pics)

Ο παραδοσιακός τρόπος, το ένα ρούχο πάνω από το άλλο, δεν είναι και τόσο αποδοτικός καθώς κάθε φορά που παίρνει το παιδί σας ένα μπλουζάκι, για παράδειγμα, ανακατεύει και όλα τα υπόλοιπα. Στα συρτάρια που φιλοξενούν εσώρουχα, κάλτσες, γάντια, διάφορα αξεσουάρ εκεί… το χάος είναι μεγαλύτερο! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και τα παιδιά να μην μπορούν εύκολα να βρουν άκρη στα συρτάρια τους αλλά και η μαμά να νευριάζει κάθε φορά που τα φρεσκοσιδερωμένα ρούχα γίνονται άνω κάτω πριν καν φορεθούν!

Μια μαμά, λοιπόν, βρήκε έναν πολύ εύκολο και πρακτικό τρόπο για να οργανώσει την παιδική ντουλάπα και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα!

Η Marie Kondo, μητέρα δύο παιδιών από την Ιαπωνία, εφαρμόζει εδώ και χρόνια τη μέθοδο «KonMari» για να οργανώσει κάθε τι μέσα στο σπίτι της: αντικείμενα, βιβλία, ρούχα κ.λπ.

Να λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε:

  • Χωρίστε τα ρούχα ανά κατηγορίες.
  • Μην τα τοποθετήσετε οριζόντια αλλά κάθετα μέσα στα συρτάρια.
  • Τοποθετήστε στα συρτάρια αποθηκευτικά καλαθάκια και βάλτε μέσα σε αυτά, ομαδοποιημένα, ρούχα ίδια κατηγορίας πχ μπλουζάκια, εσώρουχα κ.λπ. Μπορείτε να τα οργανώσετε και με βάση τα χρώματά τους ώστε να βοηθήσετε τα παιδιά να επιλέγουν – συνδυάζουν πιο γρήγορα.
  • Σε έναν άλλο συρτάρι ή μέρος της ντουλάπας χρησιμοποιήστε κουτιά αποθήκευσης και τοποθετήστε μέσα σε αυτά κάλτσες, γάντια, αξεσουάρ κ.λπ.

    Με τον τρόπο αυτό το κάθε ρούχο θα έχει τη δική του θέση, τα παιδιά θα τα βρίσκουν πιο εύκολα και οι ντουλάπες και τα συρτάρια σας θα είναι πάντα τακτοποιημένα!

Δείτε στην gallery φωτογραφίες από την μέθοδο οργάνωσης «KonMari» έτσι όπως τις ανέβασε η Marie Kondo στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved