Έξυπνοι τρόποι για να μοσχομυρίζει το σπίτι σας

Υπάρχουν μέρες που νιώθετε την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας βαριά; Πού αντί να μοσχομυρίζει, μυρίζει δυσάρεστα χωρίς να ξέρετε γιατί;

Έξυπνοι τρόποι για να μοσχομυρίζει το σπίτι σας

Αν η πρώτη σας κίνηση είναι να το αερίσετε, σίγουρα είναι η ενδεδειγμένη λύση. Ο φρέσκος αέρας, απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές και δημιουργεί μια αίσθηση φρεσκάδας. Αν παρόλα αυτά, το σπίτι σας εξακολουθεί να μυρίζει, δοκιμάστε μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες προτάσεις μας.

  • Αν συνηθίζετε να καπνίζετε μέσα στο σπίτι, απλώστε λίγη βανίλια στο τασάκι. Η στάχτη δεν θα μυρίζει τόσο έντονα.
  • Γεμίστε ένα μπολάκι με χλιαρό νερό και προσθέστε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Προσθέστε ένα μικρό σφουγγαράκι ή μια μπαλίτσα από βαμβάκι, τοποθετείστε το μπολάκι στο σαλόνι σας και θα νιώσετε τη διαφορά.
  • Κόψτε δύο λεμόνια στη μέση και βράστε τα, σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό για μερικά λεπτά. Ο ατμός θα διασκορπίσει άρωμα από τα λεμόνια και θα βοηθήσει στην εξουδετέρωση των δυσάρεστων οσμών.
  • Επίσης, μπορείτε να κρεμάσετε ή να βάλετε στο σαλόνι ή την κουζίνα ορισμένα αρωματισμένα φρούτα .Συγκεκριμένα, διαλέγετε ένα μέτριο πορτοκάλι ή νεράντζι, και βάζετε σε όλη την επιφάνειά του γαρίφαλα. Σε μια πλαστική σακούλα ρίχνετε μία κουταλιά ταλκ και μία κουταλιά κανέλα σε σκόνη. Βάζετε μέσα το πορτοκάλι, κλείνετε καλά τη σακούλα και την ανακινείτε, έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του φρούτου με το μείγμα. Βγάζετε το φρούτο και το αφήνετε πάνω σε μια χαρτοπετσέτα για 15 ημέρες σε ένα χώρο που δεν έχει υγρασία και αερίζεται καλά. Μπορείτε να στηρίξετε ένα γαντζάκι στην άκρη του και να το κρεμάσετε.
  • Bάλτε μία ή δύο βανίλιες ή ένα άλλο αρωματικό στη σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας. Έτσι, όταν θα σκουπίζετε θα υπάρχει ένα ευχάριστο και διακριτικό άρωμα.
  • Τοποθετείστε πάνω στα σώματα του καλοριφέρ δοχεία με νερό όπου έχετε στάξει μερικές σταγόνες κολόνια. Καθώς θα εξατμίζεται το νερό με τη ζέστη, το σπίτι θα έχει ένα ωραίο άρωμα.
  • Μια κλασική επιλογή είναι επίσης τα αρωματικά κεριά. Χρειάζεται όμως προσοχή καθώς αν η μυρωδιά τους είναι πολύ έντονη, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι το αντίθετο από αυτό που θέλετε.
  • Ψήστε ένα κέικ ή κουλουράκια για να μοσχολυρίσει κυριολεκτικά το σπίτι σας.
  • Τέλος, μην ξεχνάτε να πλένετε τις κουρτίνες και τα ριχτάρια του σαλονιού σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ειδικά αν είστε καπνιστές.

Διαβάστε επίσης

Αυτό είναι το μυστικό για να μη μυρίζει το σπίτι όταν μαγειρεύετε!
Κι όμως! Έτσι θα μυρίζει ωραία το σπίτι σας όλη την ημέρα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved