Δέκα tips για να ξεπεράσετε μία δύσκολη εβδομάδα

Κυριακή... απόγευμα.... Αλήθεια, πόσες δεν έχουμε νιώσει ένα πλάκωμα για το σαββατοκύριακο που φεύγει και για τη νέα εβδομάδα, που έρχεται και που προβλέπεται ανυπόφορα δύσκολη;

Δέκα tips για να ξεπεράσετε μία δύσκολη εβδομάδα

Και μόνο η ιδέα αυτή αρκεί για να μας δημιουργήσει επιπλέον άγχος, για το πώς θα την... παλέψουμε. Αλλά υπάρχει τρόπος, και μάλιστα πολλοί, που θα μας βοηθήσουν να περάσουμε μία δύσκολη εβδομάδα... ανώδυνα, χωρίς άγχος. Ιδού:

1. Φάτε μαύρη σοκολάτα
Για τις απανταχού γλυκατζούδες, αλλά και αγχώδεις μανούλες έχουμε σούπερ νέα. Η μαύρη σοκολάτα είναι τα γλυκό μυστικό, για να χαλαρώσετε από το άγχος καθώς περιέχει μαγνήσιο, που βοηθά να αντιμετωπίζετε στρεσογόνες καταστάσεις.

2. Ασκηθείτε
Αν έχετε χρόνο, ασκηθείτε. Είτε στο γυμναστήριο είτε στο σπίτι, η γυμναστική θα σας βοηθήσει

3. Διαλογισμός
Και μόνες στο σπίτι, μπορείτε να διαλογιστείτε. Χαλαρώστε και διώξτε μακριά κάθε τι που σας προβληματίζει. Σκεφτείτε πράγματα, που σας κάνουν να αισθάνεστε καλύτερα και αισιόδοξα.

4. Γράψτε
Δεν εννοούμε να συγγράψετε βιβλίο, αν μπορείτε εννοείται το κάνετε, αλλά γράφετε μία λίστα με πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένες. Κάθε μέρα προσθέστε και κάτι στη λίστα. Είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένο, ότι η μέθοδος αυτή βοηθά πολύ σε περιόδους έντονου άγχους και απογοήτευσης.

gynaika vlepei tainia klaiei

5. Δείτε μία μελό ταινία
Να μην έχει να κάνει με θάνατο και σας πάρει περισσότερο από κάτω. Αλλά βρείτε μία μελό ταινία αγάπης, και αφήστε τα δάκρυα σας να κυλήσουν. Θα ανακουφιστείτε. Σας προτείνουμε την ταινία «Το Ημερολόγιο» (Notebook). Θα μας θυμηθείτε.

6. Φροντίστε τον εαυτό σας
Αγοράστε ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια ή ένα καινούργιο ρούχο. Πηγαίνετε κομμωτήριο ή να περιποιηθείτε τα νύχια σας. Ακόμη καλύτερα, κλείστε ραντεβού για ένα μασάζ. Όλα τα παραπάνω, τα αξίζετε!

7. Ξεκινήστε ένα νέο βιβλίο
Ξεκινήστε να διαβάζετε ένα βιβλίο. Θα σας χαλαρώσει πολύ και θα σας ταξιδέψει.

8. Σπάστε τη ρουτίνα σας
Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι το συνταρακτικό. Μπορείτε να ξεκινήσετε με το πιο απλό. Να επιστρέψετε στο σπίτι από άλλο δρόμο. Αλλάξτε λίγο τη διαδρομή. Ακόμη και αυτή η μικρή αλλαγή, είναι μία διαφοροποίηση από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, που σας κουράζει.

9. Βρεθείτε με φίλους
Αν έχετε χρόνο, φροντίστε να βρεθείτε έστω και λίγο με φίλους. Θα σας κάνει καλό η έξοδος μαζί τους. Αν δεν προλαβαίνετε, μιλήστε στο τηλέφωνο μαζί τους, η επαφή αυτή θα σας βοηθήσει.

10. Μπείτε στην κουζίνα
Για πολλούς η κουζίνα είναι το μεγαλύτερο και καλύτερο αγχολυτικό. Το να μπαίνουν στο «βασίλειο» τους φτιάχνοντας φαγητά ή γλυκά, είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσουν κάθε τι που τους αγχώνει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved