5 τρόποι για να βάλεις το γυμναστήριο στη ζωή σου

Πόσες φορές έχω ξεκινήσει γυμναστήριο; Δεν θυμάμαι. Πόσες φορές πλήρωσα ετήσιο πρόγραμμα σε γυμναστήριο; Τρεις. Πόσες μέρες πήγα συνολικά (εκείνα τα τρία χρόνια); Είκοσι -το πολύ.

5 τρόποι για να βάλεις το γυμναστήριο στη ζωή σου

Γράφει η Σοφία Μαυραντζά

Ναι, το γυμναστήριο για εμένα είναι μια «πληγή». Όμως, βρήκα τον τρόπο και το ενέταξα στην καθημερινότητά μου. Αν κι εσύ ψάχνεις να βρεις τον τρόπο για να το κάνεις, είμαι εδώ για να σου πως πώς θα το πετύχεις.

1. Βρες παρέα
Ναι, είναι το 50% της όλης υπόθεσης. Αν βρεις μία φίλη ή έναν φίλο που τα ωράριά σας ταιριάζουν, τότε θα διαπιστώσεις πόσο πιο εύκολο (και ευχάριστο) θα είναι να πηγαίνεις στο γυμναστήριο.

2. Δεν θέλει κόπο, θέλει... τρόπο
Πρέπει να αποφασίσεις αν προτιμάς ομαδικό ή ατομικό πρόγραμμα. Αν κατά κάποιο τρόπο... ντρέπεσαι και δεν θέλεις να γυμνάζεσαι παρέα με άλλους που νοιάζονται για τη φυσική τους κατάσταση, τότε καλό θα ήταν να επιλέξεις κάποιο ατομικό πρόγραμμα που θα βγάλει ο γυμναστής στα μέτρα σου, ανάλογα με τις ανάγκες σου. Μήπως, όμως, τα ομαδικά προγράμματα είναι μία ευκαιρία για να κάνεις νέους φίλους; Σκέψου καλά και αποφάσισε!

3. Χρόνος... υπάρχει
Οι δικαιολογίες τύπου: «Δεν έχω χρόνο» σε εμένα δεν περνάνε. Όταν εσύ πήγαινες, εγώ γύριζα. Έχω πει αυτό το ΨΕΜΑ στον εαυτό μου άπειρες φορές. Αν θέλεις βρίσκεις, είναι η απάντηση. Μία ώρα, τρεις φορές την εβδομάδα. Ναι, υπάρχουν.

4. Playlist
Δεν είναι αστείο. Αν ακούς τη μουσική που σε εκφράζει, ο χρόνος περνάει πιο ευχάριστα. Πέρασε στο κινητό σου τη μουσική που προτιμάς και μόλις ανέβεις στο διάδρομο πάτα το play. Μόνο προσοχή: Ας έχεις την ένταση χαμηλά διότι ενδέχεται να φύγει το ακουστικό από το αυτί σου και να ακούσει όλο το γυμναστήριο το: «Κούνα το, σπάστο και εγώ θα σου πάρω άλλο». Όχι, δεν το θέλεις.

5. Κατ’ οίκον
Αν επιμένεις να μη θέλεις να φτάσεις μέχρι το γυμναστήριο και πάλι μπορείς να γυμναστείς. Είτε να προμηθευτείς ένα διάδρομο (που θα «στολίσει» το σαλόνι σου), είτε βλέποντας προγράμματα γυμναστικής στο YouTube, είτε παίρνοντας ένα σκυλάκι... Λαμπραντόρ. Από να σου φάει τα παπούτσια από την υπερκινητικότητα, θα προτιμήσεις να το βγάλεις μία ώρα την ημέρα για τρέξιμο. Στάνταρ.

Σ.σ. Μην αγοράσεις καινούργια παπούτσια ή ρούχα άθλησης μέχρι να μπεις για τα καλά στο... πετσί του ρόλου!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved