4 ανθυγιεινές συνήθειες που μία εργαζόμενη γυναίκα πρέπει να αλλάξει

Πόσο συχνά φεύγοντας από το χώρο της  εργασίας σας νοιώθετε να πονάει το σώμα σας ή ο αυχένας σας; Ειδικά αν η δουλειά σας απαιτεί να κάθεστε σε ένα γραφείο, οι μυοσκελετικοί πόνοι είναι ιδιαίτερα συχνοί.

4 ανθυγιεινές συνήθειες που μία εργαζόμενη γυναίκα πρέπει να αλλάξει

Προκειμένου να είστε υγιείς και να νοιώθετε ευχάριστα στον εργασιακό σας χώρο, προσπαθήστε να αλλάξετε ορισμένες συνήθειες, που μπορεί να τις επαναλαμβάνετε ασυνείδητα. Ποιες είναι αυτές;

-Να κάθεστε συνεχώς

Παρότι δεν είναι εύκολο να σηκώνεστε κάθε τρεις και λίγο από το γραφείο, ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς θα πρέπει να κάνετε κάποια διαλείμματα μέσα στο ωράριό σας. Το ιδανικό θα ήταν να μπορείτε να σηκώνεστε κάθε 90 λεπτά, αλλά επειδή αυτό δεν φαντάζει και πολύ ρεαλιστικό, επιδιώξτε το δύο με τρεις φορές –για λίγα λεπτά- στο 8ωρο.

1947861 1437681585

-Να τρώτε στο γραφείο

Τρώγοντας στο γραφείο μπορεί να κερδίζετε χρόνο, όμως φορτώνετε τον οργανισμό σας με θερμίδες. Και αυτό γιατί τρώτε βιαστικά, και άρα περισσότερο καθώς δεν μασάτε το φαγητό σας, και από την άλλη πιθανόν να τρώτε πρόχειρα ότι έχετε παραγγείλει.
Εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα για διάλλειμα προκειμένου να φάτε, εφοδιαστείτε από το σπίτι σας με ελαφρά και υγιεινά σνακ ή φρούτα. Με τον τρόπο αυτό, θα τρώτε χωρίς να παίρνετε θερμίδες!

desk lunch

-Να μην πίνετε άφθονο νερό
Εκτός από τον καφέ , η πλειοψηφία των εργαζομένων σπάνια καταναλώνει νερό που είναι τόσο απαραίτητο στον οργανισμό.
Μαζί με τον καφέ σας λοιπόν μην ξεχνάτε να έχετε μαζί σας και ένα μπουκαλάκι νερό το οποίο φροντίστε να το πίνετε και να το γεμίζετε τουλάχιστον δύο με τρεις φορές την ώρα της εργασίας σας.

landscape nrm 1425982774 womanatdeskoffice

-Να μένετε συνεχώς στο σπίτι
Μπορεί να περιμένετε πως και πως την ώρα που θα επιστρέψετε στο σπίτι για να ξεκουραστείτε, όμως μην ενδίδετε πάντα στην κούραση. Προσπαθήστε μερικές ημέρες τις εβδομάδας, ειδικά τώρα που η μέρα είναι πολύ πιο μεγάλη, να πάτε μία βόλτα. Το φυσικό φως και ο αέρας θα σας ωφελήσουν μετά από τόσες ώρες που είστε κλεισμένες σε ένα γραφείο.

WomanBusinessSleepStress
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved