Yoga για ήρεμες και χωρίς στρες χριστουγεννιάτικες διακοπές!

Λίγες μέρες πριν τις γιορτές, έχουμε όλα και περισσότερα να κάνουμε και λιγότερο χρόνο. Έτσι μάλλον έχουμε περισσότερο στρες, με αποτέλεσμα να μην έχουμε ενέργεια και να νιώθουμε εξαντλημένοι.

Yoga για ήρεμες και χωρίς στρες χριστουγεννιάτικες διακοπές!

Για να εξισορροπήσουμε τέτοιες καταστάσεις μπορούμε να κάνουμε μια σειρά restorative ασκήσεων.

Πριν ξεκινήσουμε παίρνουμε λίγο χρόνο για να συνδεθούμε με την αναπνοή μας και να ηρεμήσουμε. Αναπνέουμε βαθιά και παρατηρούμε τυχόν εντάσεις στο σώμα μας. Παραμένουμε στην κάθε θέση για 10 – 20 αναπνοές αφήνοντας το σώμα και το νου μας να χαλαρώσουν.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ:

 89 789 79

Στηριζόμαστε στα χέρια και στα γόνατα. Ανοίγουμε τα γόνατα για να δημιουργήσουμε χώρο και φέρνουμε την λεκάνη να ακουμπήσει στις φτέρνες. Απλώνουμε τα χέρια μπροστά και αφήνουμε το μέτωπο στο έδαφος. Χαλαρώνουμε τον αυχένα, τους ώμους, την κοιλιά και τους γλουτούς. Η θέση φέρνει ηρεμία και μας επαναφέρει στο κέντρο μας.

ΥΠΤΙΑ ΘΕΣΗ ΜΕ ΓΟΝΑΤΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ:

 789 7890 789 789

Από ύπτια θέση ακουμπάμε καλά τις ωμοπλάτες στο έδαφος και με εκπνοή φέρνουμε τα γόνατα στο στήθος και τα αγκαλιάζουμε. Ιδανική θέση για να ξεκουράσουμε την μέση και να ενεργοποιήσουμε το γαστρεντερικό σύστημα.

ΥΠΤΙΑ ΘΕΣΗ ΜΕ ΕΚΤΑΣΗ ΜΗΡΩΝ:

 789 0789 789

Από ύπτια θέση απλώνουμε τα χέρια πίσω χαλαρώνοντας τους ώμους και ισιώνουμε τα πόδια ψηλά. Ηρεμεί το νευρικό σύστημα και ξεκουράζει την καρδιά και τα πόδια.
.
*Πάντα να εκτελείτε ασκήσεις υπό την καθοδήγηση ενός πιστοποιημένου δασκάλου Yoga προκειμένου να αποφύγετε τραυματισμούς.

Καλλιόπη Πετροπούλου (Πιστοποιημένη Δασκάλα Yoga και Ιδιοκτήτρια του SANMELI YOGA CENTER)
Σοφοκλέους 9Α, Χαλάνδρι / 210-6849760
www.sanmeliyoga.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved