Κάντε detox με Yoga. Δείτε βήμα-βήμα τις ασκήσεις!

To καλοκαίρι θέλουμε δεν θέλουμε ανήκει στο παρελθόν. Αυτό δεν πρέπει φυσικά να μας ρίχνει το ηθικό! Υποδεχόμαστε το Φθινόπωρο θέτοντας νέους στόχους... 

Κάντε detox με Yoga. Δείτε βήμα-βήμα τις ασκήσεις!

Ήρθε η ώρα για detox, γιατί δεν μπορέσαμε όλοι να αντισταθούμε στους καλοκαιρινούς γευστικούς πειρασμούς! Τι καλύτερο λοιπόν για αποτοξίνωση από μία σειρά θέσεων Yoga!

Η Καλλιόπη Πετροπούλου (Πιστοποιημένη Δασκάλα Yoga και Ιδιοκτήτρια του SANMELI YOGA CENTER) μας προτείνει να κάνουμε στρέψεις! Τι είναι αυτό; Μία ομάδα θέσεων της yoga με πολλά οφέλη που αφορούν τη στροφική μετακίνηση της ωμικής ζώνης σε μία αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με τους γοφούς.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------1111122112 2

Όταν είστε σε μια στρέψη, ουσιαστικά συμπιέζετε το πεπτικό σας σύστημα. Αυτό θα προκαλέσει μια έλλειψη κυκλοφορίας. Όταν βγείτε από την στρέψη φρέσκο αίμα θα κατακλύσει το πεπτικό σας. Αυτό ισοδυναμεί με καθαρό οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά προς τα πεπτικά όργανα, αυξάνοντας έτσι την ικανότητά τους να λειτουργούν, καθώς και την κυτταρική αποτοξίνωση τους. Οι στρέψεις δυναμώνουν τους κοιλιακούς μύες και βοηθούν στην μείωση του λίπους στην περιοχή. Ό,τι καλύτερο δηλαδή μετά τα γεύματα των διακοπών και τα οινοπνευματώδη που καταναλώσαμε!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------1111122112 1

Εκτός από την αποτοξίνωση οι στρέψεις βοηθούν και στην ορθοσωμία και στην μείωση των πόνων στην πλάτη. Οι μύες που περιβάλλουν τη σπονδυλική στήλη και τους ώμους μπορεί να γίνουν σκληροί λόγω κακής στάσης στην εργασία, στον υπολογιστή, στην οδήγηση. Αυτό θα οδηγήσει σε μειωμένο εύρος της κίνησης, πόνο και δυσφορία. Οι στρέψεις θα βοηθήσουν να διευρυνθεί το στήθος, οι ώμοι και η πλάτη, κάτι που βοηθά στην μείωση του άγχους και των πόνων ή της έντασης στο σώμα. Άρα επιστρέφουμε στο γραφείο πανέτοιμες!

*Πάντα να εκτελείτε ασκήσεις υπό την καθοδήγηση ενός πιστοποιημένου δασκάλου Yoga προκειμένου να αποφύγετε τραυματισμούς.

SANMELI YOGA CENTER
Σοφοκλέους 9Α, Χαλάνδρι / 210-6849760
www.sanmeliyoga.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved