Ερευνα: SOS για την συνεχόμενη αύξηση «κακής» χοληστερόλης στα παιδιά

Αν και η χοληστερόλη εμφανίζεται συνήθως σε μεγαλύτερες ηλικίες, ο κακός τρόπος ζωής έχει συμβάλει στην εμφάνιση της ακόμα και στα παιδιά.

Ερευνα: SOS για την συνεχόμενη αύξηση «κακής» χοληστερόλης στα παιδιά

Ο αριθμός των παιδιών που αποκτούν «κακή» χοληστερόλη (LDL) αυξάνει συνεχώς προκαλώντας ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας, τα αγόρια έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν αυξημένη ολική ή LDL χοληστερόλη ενώ τα παχύσαρκα παιδιά γενικώς αντιμετωπίζουν τον ίδιο κίνδυνο.

Η έρευνα που παρουσιάστηκε από τον επίκουρο καθηγητή Καρδιολογίας Τόμας Σίρι, του Κολεγίου Ιατρικής Baylor στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, ανέφερε πως το 30% από τα 12.712 παιδιά που συμμετείχαν στην μελέτη, ηλικίας εννιά με έντεκα ετών, έχει οριακή ή υψηλή χοληστερόλη, γεγονός που αυξάνει τον μετέπειτα καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Στα περισσότερα παιδιά που υπάρχει οριακά φυσιολογική χοληστερόλη, δεν χρειάζεται να τους συνταγογραφούνται φάρμακα. Ωστόσο, η σωματική άσκηση και η σωστή, υγιεινή διατροφή, μπορούν να συμβάλουν στην διαχείριση του προβλήματος.

Τέλος, οι ειδικοί προτείνουν να γίνεται ένας έλεγχος για χοληστερόλη από την ηλικία των εννιά και μια επαναξιολόγηση μεταξύ 17-21 ετών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved