Ερευνα: Οσο πιο δραστήρια είναι η μαμά, τόσο πιο δραστήριο γίνεται το παιδί!

Τα παιδιά αντιγράφουν τους γονείς και αυτό φαίνεται ακόμα και στις μικρές καθημερινές δραστηριότητες που χωρίς να το καταλάβουμε, τα επηρεάζουν άμεσα.

Ερευνα: Οσο πιο δραστήρια είναι η μαμά, τόσο πιο δραστήριο γίνεται το παιδί!

Μια έρευνα δείχνει πως όσο πιο δραστήρια είναι η μητέρα, τόσο πιο δραστήριο είναι και το παιδί.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε πως για κάθε λεπτό ή εντατικής δραστηριότητας της μητέρας, το παιδί ανέπτυσσε ένα 10% του χρόνου στο ίδιο επίπεδο δραστηριότητας.

Αρα, αν μια μητέρα εξασκείται καθημερινά σε μια έντονη δραστηριότητα για μια ώρα, το παιδί εξασκείται δέκα λεπτά στο ίδιο επίπεδο δραστηριότητας.

«Οσο πιο δραστήρια ήταν η μητέρα τόσο πιο δραστήριο ήταν και το παιδί. Αν και δεν είναι δυνατόν να διαπιστώσει κανείς εάν τελικά τα πολύ ενεργητικά παιδιά εξανάγκαζαν τις μητέρες τους να είναι δραστήριες, είναι προφανές ότι ο ένας επηρεάζει τον άλλο», τονίζει η Κάθριν Εσεθ, ερευνήτρια του Ινστιτούτου Παιδικής Υγείας του University College London.

Τα παιδιά πάντως δεν είναι από μόνα τους δραστήρια και οι γονείς παίζουν μεγάλο ρόλο στην σωστή ανάπτυξη υγιεινών συνηθειών του παιδιού που τις ακολουθούν σε όλη τους την ζωή.

Οι ερευνητές από τα Πανεπιστήμια του Κέμπριτζ και του Σαουθάμπτον κατέληξαν στα συμπεράσματά τους χρησιμοποιώντας συσκευές που κατέγραφαν τον καρδιακό παλμό και τα επίπεδα δραστηριότητας μητέρων και παιδιών επί μία εβδομάδα. Στην έρευνα συμμετείχαν 554 τετράχρονα παιδιά και οι μητέρες τους.

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Ρediatrics, τονίζει ότι οι πολιτικές που στοχεύουν στη βελτίωση της παιδικής υγείας πρέπει κατ' αρχήν να αποτείνονται στις μητέρες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved