Κατάλληλες ασκήσεις ανά τρίμηνο στην εγκυμοσύνη σας

Είναι ίσως το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε να κάνετε ενώ είστε έγκυες, αλλά είναι το καλύτερο και για εσάς και για το μωρό σας. Μέσα στη γενικότερη κούραση που θα αισθάνεστε η γυμναστική θα σας βοηθήσει να αναζωογονηθείτε. Όμως υπάρχουν διαφορετικές ασκήσεις να κάνετε ανά τρίμηνο κύησης.

Κατάλληλες ασκήσεις ανά τρίμηνο στην εγκυμοσύνη σας

Πρώτο τρίμηνο: Είναι ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι της εγκυμοσύνης και το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να βάλετε τα αθλητικά σας και να περπατήσετε. Υπάρχουν και ειδικά μαθήματα με yoga και pilates για την αρχή της εγκυμοσύνης.

Δεύτερο τρίμηνο: Σίγουρα πια θα αισθάνεστε καλύτερα, οπότε αν κρατήσετε το πρόγραμμα περιπάτου ελέγχοντας πάντα τους σφυγμούς σας όλα θα είναι καλά. Ιδανικό λέγεται για αυτή την περίοδο είναι ασκήσεις μπαλέτου, όχι βέβαια πιρουέτες και τέτοια, απλά σηκώματα των ποδιών και πλιέ για να γυμνάσετε τους μύες των ποδιών. Μπορείτε να κάνετε και push ups όχι βέβαια στο πάτωμα, αλλά στον τοίχο.

Τρίτο τρίμηνο: Σε αυτή την περίοδο θα είναι πιο δύσκολο να κουμαντάρετε τη φουσκωμένη σας κοιλιά. Συνεχίστε τον περίπατο, αλλά με μεγαλύτερα διαλείμματα, ενώ η yoga και οι pilates επανέρχονται στο πρόγραμμα, αφού υπάρχουν ειδικά προγεννητικά μαθήματα, που βοηθούν στη γέννα.

Πέρα απ' όλα αυτά να έχετε το νου σας τι είναι αυτό που ζητά το σώμα σας. Αν κάτι απ΄όλα αυτά σας δυσκολεύει σταματήστε το.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved