Πέντε έξυπνοι και απλοί τρόποι για να μείνετε ενυδατωμένες

Δεν πρέπει να πίνετε νερό μόνο όταν διψάτε.

Πέντε έξυπνοι και απλοί τρόποι για να μείνετε ενυδατωμένες
Bigstock

Περίπου το 70% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό . Το να διατηρείτε λοιπόν ενυδατωμένο τον οργανισμό σας είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία σας.

Σημάδια αφυδάτωσης του οργανισμού

Η έλλειψη επαρκούς ποσότητας νερού μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε αφυδάτωση. Η κόπωση, οι συχνοί πονοκέφαλοι αλλά και οι διακυμάνσεις στη διάθεσή σας είναι σημάδια Αισθάνεστε κουρασμένοι; Έχετε συχνούς πονοκεφάλους και διακυμάνσεις στη διάθεσή σας είναι σημάδια ήπιας αφυδάτωσης του οργανισμού.

nero-kai-enidatosi.jpg

Πόσο νερό πρέπει να πίνετε κάθε μέρα για να χάσετε βάρος;

Πόσο νερό πρέπει να πίνετε

Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένη γενική οδηγία που να υπαγορεύει την ημερήσια πρόσληψη νερού, τα « οκτώ ποτήρια την ημέρα» την ημέρα θεωρείται ένας λογικός στόχος. Ειδικότερα, σύμφωνα με το medicinenet.com οι γυναίκες πρέπει να πίνουν 2,7 λίτρα νερό κάθε μέρα και οι άνδρες περίπου 3,7 λίτρα.

Τρόποι για να ενυδατώνεστε καθημερινά

Μην περιμένετε να πιείτε νερό μέχρι να διψάσετε

Για να παραμείνετε καλά ενυδατωμένες πρέπει να συνηθίσετε να πίνετε νερό ακόμα κι αν δεν διψάτε. Προκειμένου να αποφευχθεί η ήπια αφυδάτωση, είναι καλύτερο να πίνετε νερό σταδιακά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Να έχετε ένα μπουκάλι νερό μαζί σας κατά τη διάρκεια της ημέρας

Είναι πιθανό να πίνετε περισσότερο νερό εάν έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αποφύγετε τα πλαστικά μπουκάλια και επιλέξτε ένα επαναχρησιμοποιούμενο που διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία του νερού. Μπορείτε εύκολα να ξαναγεμίσετε το μπουκάλι σας με νερό βρύσης είτε βρίσκεστε στο σπίτι, είτε κάνετε δουλειές, ταξιδεύετε ή είστε στη δουλειά.

nero-me-lemoni-ofeli.jpg

Δώστε γεύση στο νερό

Εάν δεν σας αρέσει η γεύση του νερού μπορείτε να προσθέσετε μια φέτα φρούτου ή λίγο χυμό. Οι φέτες λεμονιού, τα αγγούρια και οι φράουλες είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές. Η προσθήκη κατεψυγμένων βατόμουρων ως παγάκια είναι ακόμα μία εναλλακτική που έχετε.

Πίνετε νερό όταν ξυπνάτε και πριν από κάθε γεύμα

Πίνοντας ένα ή δύο ποτήρια νερό κάθε πρωί θα σας βοηθήσει να ενυδατωθείτε. Μια άλλη απαραίτητη συνήθεια για να παραμείνετε ενυδατωμένες είναι να πίνετε ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα. Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, πιείτε ένα ποτήρι νερό περίπου 30 λεπτά πριν το φαγητό. Μελέτες έχουν δείξει ότι το πόσιμο νερό αυξάνει τα αισθήματα πληρότητας και μειώνει την πρόσληψη θερμίδων για κάθε γεύμα.

Πώς να παραμείνετε ενυδατωμένοι αν δεν πίνετε αρκετό νερό

Καταναλώστε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό

Η κατανάλωση ποικιλίας φρέσκων φρούτων και λαχανικών θα σας βοηθήσει επίσης να παραμείνετε ενυδατωμένες. Το μαρούλι, το σέλινο, τα κολοκυθάκια, το λάχανο, το αγγουράκι, το καρπούζι και το πεπόνι περιέχουν εκτός από φυτικές ίνες περιέχουν και νερό. Τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν επίσης το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι είναι πλούσια σε μέταλλα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που βελτιώνουν τη συνολική υγεία σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved